Enesbebek 3 haftada oturmuş ya da baya yol kat etmis olmaniz lazimdi. Nasil bir yol izlediniz bilmiyorum ama ben su şekilde yaptim.
Bezi komple cikardik gece gündüz evde dışarıda hic takmadik. Kazalar oldu ve bunu goze aldik. Ilk 2 gun disari cikmadik. Once konuştuk bitti artık lazimliga ya da tuvalete yapacaksin diye. Her ikisi icin de malzeme aldik lazimligi tercih etti.
İlk 3 gun uyanık oldugu saatlerde çıplak popoyla gözlem yaptım ihtiyaci oldugunda hadi cisin gelmis kakan gelmis gel buraya yapalım diyip lazimliga oturttum. Tabi benim oğlum oturmadigi için o asamalar baya zorlayici oldu ama yine de hep yonlendirdim. Cogu zaman yere yapti sorun etmedim temizledik ettik.
Sonra oturmaya basladi artik ama ben hep gözlem yapip ihtiyacina göre yonlendirmeye devam ettim. Hic cisin kakan var mi diye sormadim. Oldugunu gorduysem oturttum ve o sekilde yapmaya başladı.
Sonra yavas yavaş sort giydirmeye başladım. Kulot da bez hissi yaratabilecegi icin 2 hafta kadar kulot kullanmadik. Zaten 8. Gune geldiğinde artik kendi gidip yapmaya baslamisti. 3. Hafta da bitince kulot giymeye başladık.
Gece 1 kez uyandiriyorum 3 gibi. Oturtup yaptiriyorum uyan diye sormuyorum kucağıma alip hadi cis diyorum lazimliga oturup 5 dk bekliyoruz bazen 1 dk da yapiyor. Gece de kazalar olmustu baslarda. Simdi de arada gece gündüz kaza oluyor hepsi normal.
Yani soru sormadan, gözlem ve yonlendirme yaparak öğrettim ben. 1 hafta da yerden bok ve cis temizledim. Bunlara okey değilseniz zaten basarili olmaniz zor. Kendi tecrübelerim bunlar gerisi size kalmis.