Şimdi ben yaklaşık dört yıl önce bebek hemşiresiydim. benimde sütüm azdı bu noktada çok bocaladım. Yanlış yapılan bir adımda mastite kadar götüreceğinin farkındaydım ki o aşamalarda gelenleri çok biliyorum korkuyordum. Yanlış sağım kötü sorunlara yol açabiliyor. Emzirme danışmanı ile çalıştım iki ay. Ayını sorma denedim ilk başlardaki emzirme sıklığı ve ilerleyen aylar farklı olabiliyor. Süt arttırmak istiyorsan bol bol emzirceksin ya da sağım yapacaksın. Düzenli sağım iki saatte bir bebek emmesi gibi memeyi en az 15dakika uyarmadır. Biz emzirme danışmanı ile şöyle gidiyorduk en ince detayına kadar anlatamayacağım ama fikir olsun diye özet geçeyim. Mesela sağ meme sol meme emziriyordum sonra mama takviyesi verip doyuruyordum sonra bir buçuk saat sonra (bebeğim yenidoğandı o zamanlar) sağ memeyi sağıyordum. İkinci saatte sol memeyi emzirip mama veriyordum. İlk sağılan süt az olduğundan verdiğim mama miktarına ulaşana kadar biriktiriyordum. Sonra bir buçuk saat sonra sol meme sağıyordum iki saat sonra sağ meme emzirip mama veriyordum derken gece ona kadar sağ emzir sağ emzir devam ediyordu. Günde minumum 6 sağım yapman gerekiyordu. Sonra mesela emzirme sonrası mama yerine bir süre sonra sağdığım sütü veriyordum. Gece uyan bir iki kere sağ mesela. Gece sağımıda sütü çok arttırıyor. Birde sağım yapacaksan ya emzirdikten hemen sonra yapman lazım ya da emzirdikten bir buçuk iki saat sonra. Ve en az 15 dk sağ. 10 dk sağmayı kabul etmiyordu. Beslenmede etkiliyor ama hani yüzde on falandır. Sağlıklı beslen bol su bol sağım inşallaha artar