Balim2019 Selam Kızlar, benim bebeğim 2 aylık ve Emzirmiyorum, mama kullaniyoruz. Nezaman au verebilirim? İnternette 6 aydan sonra diyor ama büuüklerimiz biz veriyorduk sende ver bebeğin susamışdır belki diyorlar. bana yardımcı olabilirmisiniz?
Ayseguler Balim2019 oglum suan 7 aylik cnm ben hep verdim ilk aylar 3 cay kasigi falan ki sadece anne sutu aliyordu seninki mamada aliyormus bide tam yazdi oglum dogdugunda
yamac0608 Balim2019 emzirmiyor mama veriyorsan her mamadan sonra bi iki çay kaşığı vermen lazım diye biliyorum ben 6 Aydan önce vermeyin emzirmeler için geçerli anne sütünün %90 su olduğu için.
Deletedmom0091 Balim2019 canım mama veriyorsan su vermen gerekir ben emziiyorum mama yok ama doğduğundan beri su veriyorum hergün
Esli123 Balim2019 canım sadece anne sütü olsaydı verme derdim ama mama veriyorsun neticede içinde tatlandırıcı maddelerde var su vermelisin ben emziriyorum ona rağmen su veriyorum
Balim2019 Ayseguler bende bir kac haftaya kadar emziriyordum ama memeyi istemiyor artık. Sağıp veriyorduk ama yetmiyor. Mama vermeye başladık bizde. Bişey yanlış yapacam diyede çok korkuyorum.
Esli123 Balim2019 2,3 çay kaşığı yeterli canım mamadan sonra eğeriçip uyuduysa uyandığında ver gün içinde bir kaç kere vermen yeterli canım
ertus26 Balim2019 her mama içtiğinden Sonra birkaç çay kaşığı kadar vermen yeterli. Hem ağızda ki mama kalıntılarını temizliyor pamukçuk falanda olmaz ben böyle yapıyorum
Morcivert061 Mirac_21032019 bilakıs düşünceniz yanlış. Ilk 6ay bebeklerın bağışıklık sistemi güçlenmiyor her ne kadar suyu kaynatmışta olsanız enfeksiyon olma ihtimalı azalmıyor çünkü mikroplara karşı savaşamıyor. Su verdiğiniz zaman midesi gereksız yere doluyor ve memeyi yada biberonu emmeyı reddedebilir. Sadece mama alan çocuklarda kabızlık sürekli kusma ishal gibi durumlar varsa sıvı kaydından dolayı doktor kontrolünde verilmesi gerekır. Evet eskiler su veriyormuş ama eskıler şekerle unu bulamaç yapıp mama olarakta verirlermiş. Eskılerın yaptığı Hersy ne yazımı doğru değil
Ezgiaygunn Balim2019 benim bebegimde 1 ay 20 günlük ilk doğduğu günden beri su veriyorum hatta hemşire bana her yedirmeden sonra ver ağzı puturcuklanmasin dedi ilk zamanlar bir kaç çay kaşığı veriyordum şuan biberonla 4-5 defa çekiyor
Yamanoglan Balim2019 ilk altı ay sadece anne sütü büyükleri dinleme ve verme şakın anne sütü onun su ihtiyacını gideriyor zaten
Dyglilaa Balim2019 su ihtiyacını emziren annelerin bebekleri nasıl sütten alıyorsa mama yiyen bebeklerde mamadaki kullanılan Sudan ihtiyacını alıyor. Bu konuyu öncelikle doktoruna muhakkak sor buraya sorarsan sana şimdiden ek gıda bile veriyorum diyen olur. Bizde meme mama şeklinde ilerliyoruz bende doktoruma sordum bebeğim daha 4 aylık oda bana hiç gerek yok günde 2-3 çay kaşığıda mı vermim vermek istiyorum dediğimde sen bilirsin ama bebeğine hiç bir etki etmez dedi yani yeteri kadar ihtiyacını karşılıyor canım mamadaki sudan
Balim2019 Dyglilaa içimi rahatlattın canım çok teşekkür ederim🙏🏼 Bende diyordum yanlışmı yapiyorum bebeğime 😫Ben bi doktoruyla konuşim ozaman😊
Morcivert061 Dyglilaa bürün yorumları okuyordum yok mu öyle düşünen hiç die şükür birini buldum. Evet anne sütünün %80ı su ama mamanında tamamı su il yapılıyor ve doktorlar yine ilk 6ay önermiyo. Doktorumla konuşmuştum eğer mama alan bi bebeğin kabızlıgı yoksa su vermenin bi anlamı yok demişti.