Rukiye20 Ben artık gerçekten kafayı yicem cidden görenler bile bu çocuğu bir doktora götür demeye başladı. Bezi bıraktık 2 ay oldu tuvalete yapıyor poposunu siliyor sifona basıp elini yıkıyor ama çocuk inadına gidip koltuğa halıya masaya yapıyor deliricem inadına sürekli altına yapıyor götürüyorum belki yarım saat oturuyoruz ama yok kalkınca 5 dakika sonra altına yapıyor hele dün gidip masyaa kakasını yapmış koltuklara sürmüş masanın örtüsüne poposunu silmiş en kötüsü de telefonlarımızı kakasını sürmüş oynuyordu yani gerçekten 3 yaş 3 aylık bir çocuk için bu tavırlar normal mi? Onu geçiyorum süreklii bir dökme merakı sürekli baharatları meyve suyunu dolapta ne bulursa aşağıya indiriyor ketçap mayonez sıkıyor her yere yukarı kaldırıyorum yok olmuyor çıkıp alıyor tırmanıyor her yere gerçekten artık bu dökme huyu ne zaman bitecek ya ben kafayı sıyırmak üzereyim gerçekten deliricem artık ne yapacağımı şaşırdım kızıyorum olmuyor anlatıyorum olmuyor oyunlar oynatıyorum yok önlemler alıyorum yok gerçekten artık deliricem
Mermi Rukiye20 poposunu mu siliyor ciddi misinz ? Benim kızım 4 yaşında hala silmeyi bilmiyor kaç defa gösterdim hiç temiz silemedi içim rahat etmeyip kendim silmeye devam ediyorum
Mermi Rukiye20 engel olmayın evi çocuğa göre uyumlandırın tehlikeli seyelri kaldırın 1 yıl kadar benim erzak dolabımi çıkarıp duruyordu iki kızımda hiç soueldnmedim kendi haline biraktim şuan hiç elelemzler başka yere gidince de dokunmazlar karistirmazlar siz engellersenjx hiç ilgisi merakı bitmeyecek başka evlerde de aynı şeyi yapacak
Minico Rukiye20 Öncelikle tuvalet eğitimi üzerine yoğunlaşın. Sticker çıkartmalar, tuvalet eğitimi tabloları vs denediniz mi? Tuvaletini söyleyip,tuvalete yapınca davranışını pekiştirecek şeyler mesela, denemediyseniz önce bunu denemenizi tavsiye ederim.
Zeliff Rukiye20 kızımda birkaç ay sonra 3 yaşına girecek ama bunların zararlı olduğunu yapılmaması gerektiğini biliyor. Bir pedagoglamı görüştürseniz acaba bilinçli yapılıyor çünkü artık anlayabiliyorlar doğruyu yanlışı az çok.
Rukiye20 Mermi Yani kendisi silip ben öylece bırakmıyorum tabi ki tekrar siliyorum hatta çoğu kere yıkıyorum ama demek istediğim isteyince kendisi yapabiliyor gayette ıslak mendili alıyor poposunu silip çöpe atıyor yani yapabiliyor hemde çok güzel temiz siliyor ama ben gene de ya yıkarım ya tekrar silerim bu kadarını yapmasına rağmen inadına etrafa kakasını yapıyor sıkıntı orada yoksa ben çocuğu salıyorum tuvalete kendi kendine yapıyor çişini kakasını kalkıp geliyor demedim
EmineYilmaz Mermi konuyla alakasız ama bende kızıma sildiriyorum aslında silmeleri güzel bişey . Ardından ıslak mendille üstünden geçiyorum . Veya popoyu yıkıyorum
Rukiye20 Mermi Zaten hiç bir şeye enfrllemiyotumhatta döküp saçtığında bağırmam bile eşim der hatta biraz kız falan ama keşfediyor öğreniyor diyorum ama bitmek bilmiyor günde 3 4 kere bir şeyler döküyor her şey yukarı da zaten ıvır zıvır eşya hiç yok ama sirke döküyor süt döküyor meyve suyu döküyor yani eline ne verdiysem halıya koltuğa döküp geliyor
Zeliff Mermi bu düşünceye bende katılıyorum. Ben evde ne yapsam kızımıda dahil ettim bir şey alacağım zaman şu dolaptan verirmisin dedim rahat rahat açıp bakıp inceledi her şeyi baştan beri. Başlarda dökmek hoşuna gidiyordu ama bir yerden sonra yapmamaya başladı şuan “anni evimiş piş oymasın” deyip yanlışlıkla doktüğünü silelim istiyor. Hani bu yaş aralığı az çok anlayabiliyor artık bir şeyleri arkadaşa pedagog tavsiye ettim belki vazgeçer zamanla🙏🏻
Mermi Rukiye20 ben kötü anlamda sormadım şaşırdım benim kızım yapamiyor benim hatam mi diye düşündüm kendi 4 yaşında silemiyor eli bile zor yetişiyor gerçekten merak ettiğim için sordum kridiysam özür dilerim gerçekten 💐
Rukiye20 Minico balon patlatma yaptık beraber kakaya bay bay yaptık alkış yaptık sticker denedim yok bu sefer de sürekli tuvalete gidip yaptım ya kakamı illa balonu patlatıcam diye krizlere giriyor güzellikle konuşuyorum annecim altına yapma bak o bu diye bu sefer de yapıcam diye inat edip krize giriyor
Rukiye20 Zeliff Bende bunu düşünüyorum işte yani şuan çoooktan bunları yapılmaması gerektiğini biliyor olması lazım ama yok kızgın yağın içine patatesleri ben atıcam diye Bi çocuk 2 buçyk saat ağlar mı önüne başka Tava koydum içine su koydum patatesleri verdim at diye yok hepsini fırlatıyor yani gerçekten aşırı yıprandım
luluuu Rukiye20 benim oğlumda aynı yaşta o da poposunu temizleyip sifona basıyor ama geri kalan dediklerinizi yapmıyor. Ben çocuğuma hiç ona karışma buna karışma demedim. Ona zarar verecek şeyleri elinin onunden kaldirdim kendi 1 yasjndayken herşeyi kurcaliyordu ondan sonra bıraktı. Hala daha çekmece dolap açmaz. Kendi evinizde de böyle yapjn ki gittiğiniz yerde de rahat edin. Çocuk kendi evinde gorsun. Baktınız baş edemiyorsunuz bu kakayi sağa sola sürme olayı ile bir uzmana danışın isterseniz. Onalr siiz yonlendirir
Rukiye20 luluuu buzdolabı dışında herhangi bir yeri açıp etmiyor zaten hiç bir zaman kısıtlayıcı bir anne olmadım çevrem de bu yüzden böyle oldu sen yaptın dediler leğenle oynamak isterse oynadı su ile oynamak isterse oynadı kaşıklıktan bıçak çatalı kaldırdım orayla oynadı iç çamaşırı çekmecem hariç hepsini açtı baktı karışmadım hiç öyle benim dolabımı falan açıp etmez çekmeceleri açıp bakmaz bizim sıkıntı hep mutfakta yani bir yerde meyve suyu şişesi görünce açıp direkt yere döküyor tuzu kahveyi karabiberi Ketçap mayonez yani dökülecek ne varsa eline geçtiği an ya halı da ya koltukta sonra da hadi temizleyelim diyor
2cocukluanne222 Rukiye20 o bu işlemi 2 dakikada yapmadı sen nerdeydin benim de oğlum 3 yaş 3 aylık her huysuzlugu ömür yer çişini kaçırır arada ama bilerek yapıp herşeye sürmez normal değil anlattıklarınız
Rukiye20 2cocukluanne222 Bende o sırada bacaklarımı uzatmış televizyona bakarak kahvemi içiyordum 😂 2 tane çocuğum var diğeri daha 2 yaşında genellikle onu uyutmaya gittiğim süreç içerisinde yapıyor tek çocuk olsa bende tüm gün peşine de dolaşırım ve yapmaz ama diğerini öğlen uykusuna yatırana kadar oluyor ne oluyorsa almadığım önlem de kalmadı ama yok gene de
Userqq Rukiye20 4 yaşına yakın kaykayı lazimliga yaptı inanın …. hep altına yapiyodu hatta çıkmasın diye sıkıyodu poposunu herkes kabız diyodu doktor bile anlatamadım kendisi bilerek yapiyo diyorum anlayan yok. Bir gün babası net bi şekilde kızarak söyledi çok ağladı sonra yapmaya başladı.
Rukiye20 Userqq Güzellikle de konuştum kızarak ta söyledim hatta bir gşn hem bağırdım hem ağladım ama yok umarım 4 yaşına kadar sürmez
2lokummannesiii Rukiye20 sanırım kafayı yerdim. Altına kaçırmayı anlarım o her çocukta oluyor dönem dönem ama masaya yapmak koltuklar masa örtüsü inanmıyorum. Siz hiç gözünüzü ayırmayın.
Rukiye20 2lokummannesiii Ah keşke ayırmasam ama 2 tane oğlum var birisinin beszini alırken diğeri yapacağını yapıyor özellikle de uyutmaya giderken aşırı zor oluyor önüne he rşeyi veriyorum yesin oynasın diye ama yok
Mermi EmineYilmaz ben yikamiyorum sadece siliyorum az önce iki defa sil dedim öğretmeye casliatim yapamadı ya
Benisahtesevme2 Rukiye20 bi doktora gıttınız mı bunun Icın canım psıkolojık bır neden mi patoloji mı yatıyor altında Normal değil bence tuvalet mevzusu
Rukiye20 Benisahtesevme2 Gitmedim işte aynı durumu yaşayan var mı diye öğrenmeye çalışıyorum anormal mi değil mi gibisine
2cocukluanne222 Rukiye20 kız benimkide 1 yaşında var da benimki basimdan ayrilmiyo ki hiç allahtan peşimde aksamaca anne annediye kahve içmek bana bı eziyet başımda oturur