EcemNazz Merhabalar hanımlar , bebeğim sekiz aylık dil bağı var doktor aldirmamizi veya işte kestirmemizi söyledi , konuşunca peltek konuşacağını söyledi sizce yapmalı mıyım şimdi , ne kadar erken o kadar iyi dedi .. bilginiz var mı
Mrysmg EcemNazz benim kızımda dil bağı vardı doktor keselim hic acimiyo dedi 4 aylıkken kestirdim dil bagina sprey sıkıp uyuşturuyorlar çok az kanıyor pamukla 3 5 dk tampon yapıyorsunuz sonra emiyor ve geciyor tamamen korkacak hic bisi yok yaptırabilirsiniz disler cogalmadan dis coksa zorlaniyorlarmis
Buseasaf25 EcemNazz benim oglumda da vardj farkedemedik hic beni emmekte zorlandu tutamadi haliyle sutumde gec geldi cok zorlandik dogduktan 1 hafta sonra kontrole gittigimizde dil bagi oldugunu tamamiyle dilin uc kismina kadar bagli oldgunu soyledi Sansimiza yrtişkin KBB randdvu alip ayni gun kestirdik dil altini hafif uyusturucu sipreil ile uyucturup 3 kucuk kesik atarak kestu zaten 3 gun dede yarasi iyilesti oyle huzursuzluk falan yapmadi tabu senjn ki biraz buyumus doktorun dedigi gibi kestir mutlaka
Ozgee59 EcemNazz benim bebeğimde de vardı. Emmesinde sıkıntı yoktu kilo alımı falan iyiydi ama ben kestirdim konuşma bozuklukları olmasın diye. 2.5 aylıktı kestirdiğimizde doktor geç kalmışsın dedi hatta bana. Bence kestirin büyüyünce daha zor olur.
Haffuse Evet doktorun hakli tabii canim. Benim kizimda da dudak bagi var. Ama kesilmesi taraftari oomadigindan, bu sureci az cok biliyorum. Beslenmesinde de olumsuzluklar olabiliyormus, dilini rahat kullanamadigindan. Pek oyle korktugun kadar sancili bir surec degilmis.
EcemNazz @Ozgee59 @Buseasaf25 @Mrysmg @Haffuse , çok teşekkür ederim hanımlar verdiğiniz bilgiler için , gerçekten de ne kadar erken o kadar iyiymiş doktorumuz öyle söyledi
Aren2023 EcemNazz hiç korkmayın benim oğlumda da vardı yaklaşık 10 günlükken kesildi kanamadı bile hissetmedi de ama 1 saat emzirme dedi kücük yutkunamayabilir dedi biraz ağladı emmediği için o kadar lütfen geçiktitmeden yaptırın
Aren2023 EcemNazz bir de çok geç kalmıssınız bu zamana kadar nasıl fark edilmedi siz nasıl fark etmediğiniz