M2912 ahh ahh o zamanlar… inanın 1 hafta ihtiyacımı gideremedim ve spazmlar geçiriyordum. Kızım 1 buçuk aylıkken yaşadım ve 3 dk kucağıma alamıyorum. Hemen annelere veya eşime veriyordum. Doktora gittiğimde Duphalac şurup ve krem verdi. Oturma banyosunu da fırsat buldukça sürekli yap demişti geçmezse ameliyat.. tabiki geçmedi ama o 1 hafta geciken ihtiyacımı yaparken ikinci doğum gibi ağlayarak yaptım. Ameliyat da olmak istemedim çünkü sonrasında yine oturma banyosu ve yeme-içme gibi şeylere dikkat etmek gerekiyordu. Ameliyat bana çok gereksiz gelmişti. Kabız olmamak için günde 4-5 kuru kayısı yiyordum. Üzerinden 6-7 ay geçmiştir. Bazen ufak bir acı hissetsem de rahatım. O zamanlarda araştırdığıma göre tamamen iyilesmesi 3 yılı bulabilirmis. Çünkü kaslı bir bölge..
Öncelikle çok çok geçmiş olsun🙏🏻Bir süre çorba ağırlıklı ve kabız yapmayan şeyler tüketin. Oturma banyosunu tavsiye ederim. Sakın korkup bir şey yemekten kaçınmayın. Ben o hataya da düştüm. Sürekli yiyin ve ihtiyacınızı giderin. O bölge de alışacaktır ve daha rahat edeceksiniz 🌹
Ha bir ufak tavsiye daha
Kantaron otu almıştım ve oturma banyosundaki sıcak suya biraz koyuyordum sapsarı bir su oluyor. Ona oturun. Hani yağı zaten yaralar için faydalı ama otunu da böyle kullanıyordum ve onun az da olsa etkisi olduğunu düşünüyorum 😇