kuzucuks Ben 7 aylıkken başlamıştım, neden 4 aylıkken özel bi sebebi var mı ilk 6 ay anne sütü deniyor, anne sütü yoksa formül mama, acele etmeyin derim, bebeğinizin daha sindirim sistemi tam gelişmedi bile
Roxymila kuzucuks 4. Ay biraz erken gibi sanki, biz dogumdan itibaren mama + meme gittigimiz icin doktorumuz 5. Ayda sadece tadimlara başlatmışti 6. Ayda gectik ek gidaya ama tabi bebeğinizi takip eden doktor bebegin kendi yapisi ve duzenine gore daha saglikli bir yorum yapar.
Ebruli1212 kuzucuks yok merak ettim varmı acaba veren diye başlama gibi bı niyetim yok😊 ama bu aralar sanki doymuyor nerdeyse saat başı mama istiyor yetmiyor mu anlamadım yani 150de içse 1 saat sonra tekrar açlık krizi geçiriyor bu biraz beni düşündürdü acaba ek gıda mi vermeliyim diye yarın ki kontrolünde sorucam bakalım doktora
Roxymila Hiyelist evet bizim cok sukur istah problemimiz olmadi , ama bazen hosuna gitmeyen tatlar olabiliyor yogurdu cok sevdigi icin yogurtla birlikte yediriyorum :) 6. Ayda sadece sabah kahvaltisi ve aksam yemegi olarak basladik ogunlere aralarda biberon mamasi veya meyveli yogurt veriyordum.
Hiyelist Roxymila yaa maşallah 🧿 benimki de şuan 7 aylık. 5.5 aydan itibaren tadımlarını yaptırdım. Ama doğru düzgün yemiyor hala. Hele de öğün şeklinde mümkün değil doymaz. Hala tuz şeker kullanmıyorum. Bende çoğu şeyi yoğurtla vermeye çalışıyorum. Bakalım ne zaman düzelicez 😅
Roxymila Hiyelist puturlumu veriyorsunuz , ben ilk basta puturlu vermeye calistim mumkun degil yemedi , bir hafta sonra 9 aylik olucaz yavas yavas pütürleri arttira arttira gidiyorum. Sorun degil acelemde yok kasmiyorum yani eninde sonunda yiyecek nasil olsa :) hani acaba o yuzden mi yiyemiyor yada yemiyor diye dusundum?
Hiyelist Roxymila cam rendede meyveleri ezip yoğurtla veriyorum sadece onlar pütürlü oluyor. Ama kaşık mama yapıyorum buğday unundan mesela onu da yemiyor pütürsüz oluyor.