Arkadaşlar beni bilenler biliyor öğretmenim. Her yaştan öğrencim oldu şimdiye kadar birçok problem davranışı çözdük sildik vs vs. Buradan da soran herkese elimden geldiğince yanıt veriyorum. Şöyle ki bizim şimdi bir sorunumuz var. Oğlum 22 aylık ve vurma davranışı geliştirdi maalesef. Davranış şu şekilde -saç çekme, yüz tırnaklama (elini atıyor nereden yakalarsa artık) , nadiren elle vurma- gibi. Bunu büyük küçük fark etmeden yapıyor ama sürekli her an değil. Oyun anında yapıyor, dövme amacıyla değil eğlenme amacıyla yapıyor. Yani acaba diyorum etkileşimi nasıl başlatacağını bilmiyor da ondan mı? Güzel güzel konuşuyorum anlatıyorum tepki de verdim bugün böyle yaparsan eve gideriz diye. Oyun alanında başka bir bebeği incitti kızdım açıkçası özür dilettim sarıldı öpüştü ama iş işten geçti tabi öbür çocuk ağladı baya inanılmaz üzüldüm duruma. Ne yapıcam ya sizce geçici bir durum mu. Yaşayan oldu mu?
Bu arada tv yok şiddet içerikli hiçbir şey izlemedi görmedi. Vurma davranışını hiçbir zaman görmedi. İzlediği çizgi filmleri bile detaylı bakıyorum tetikleyici hiçbir şey yok. Sadece bundan 2 ay önce arıya süpürge ile vurduğumu gördü acaba ondan mı oldu diye düşünüyorum paranoyak oldum resmen. Bunu sorun olarak görüyorum çığ gibi büyümesinden korkuyorum.