İkizlerim var ve bu sene 1.sınıfa başladılar. Ve çok özgüven eksikliği yaşıyorlar. Çok üzülüyorum bunun için ne yapmam, ve nasıl davranmam gerektiğini hiç bilmiyorum açıkçası eskiden biri en azından özgüvenliydi. Arkadaş ortamına girince hemen kaynaşırdı. Şimdi oda artık sıkıntı yaşıyor. Arkadaşlarını dövmüyorlar sadece onlar oyun oynarken geri planda duruyorlar. Örneğin geçen çok üzüldüğüm bir durumu anlatayım. Arkadaşıma gitmiştik onun oğlu ve benim ikizler anaokulundan arkadaşlar ve kapının önünde oyun oynamak için çıktılar. Bende para verdim gidin üçünüz kendinize birşeyler alın diye. A 101 kapının önünde bu arada. Bunlar gitmiş arkadaşı bunların bişey almasına izin vermemiş. Birer tane ice tea ve cips almış ama ve cipside eve gelince benim bu diyip sahiplenmiş. Çocuklarıma sordum. Anne istediğim cipsi kasaya kadr götürdüm almama izin vermedi kendi istediğini aldığını söyledi. Güzellikle söyledim ona o parayı ben size verdim sen istediğini alabilirdin ve kimsenin senin adına karar vermesine asla izin verme diye baya konuştum. Daha sonra tekrar parkta buluştuk. Ve küçük bir bakkal var parkın orda ben çocuklarıma ayrı verdim arkadaşımda oğluna verdi. Bunlar tekrar gitti bişeyler almaya benimkiler alacaklarını almış geri kalan parayı arkadaşı almış onlardan annesine getrip verdi. Yani naapıcağımı bilmiyorum ve nasıl yaklaşacağımı bilmiyorum. Lütfen fikir verin artık içten içe kendimi yiyip bitiriyorum. Lütfen yardım edin eskisi gibi özgüvenlerini nasıl döndürebilirim??