BussParee Oğlum 7 aylık ev yapımı yoğurtu çok iştahlı yemiyor iki üç kez evde mayaladim ama pek sevmedi sanırım sofrada bizimle olunca yemek için ağlıyor parmağımın ucu ile normal hazır yoğurt tattırma yapıyorum ama sizce hazır yoğurt verebilir miyim ?
benuykukadiniyimm BussParee bence erken henüz şuan annesi biraz daha var ben 3 yaşından sonra ancak veririm diye düşünüyorum
Mlk026 BussParee benim güvendiğim bir marka var onu veriyorum çünkü her zaman süt bulup mayalama imkanım yok. Yine de siz yapabilyorsanız ev yoğurduna alışması daha iyi tabii
ymn2019 BussParee hazir yogurt sizde yememelisnz zaten 1 ay dolapta kalıp bozulmayan yogurdu cocugnza vrrmeyn kendinzde yemeyn. Ben hamilelgmden beri evde yapip yiyryz .Disardan yogurt yiyemyrz artik.Besin siralamasnda cok önemli normal süt verilmemesi gerekiyor zaten cocuga doğal fermente evde yapim.yogurt kefir verilmesi gerekiyor kalsiyum ihtiyaci için.
penyy ymn2019 benuykukadiniyimm BussParee Kızlar bize de doktorum tam tersini söyledi. Evde kaynattığımız sütler, yani çiğ sütçüden alınmış sütler zararlıymış. Hangi kazanlardan nasıl doldurulduğu hijyenik olup olmadığı belli değilmiş. Ve sütü aldığımızda direk kaynattığımız için içindeki yararlı bakteriler de ölüyormüş yani çocuğa ve bizlere bomboş yararsız bi yoğurt yediriyormuşuz. Ama marketlerde satılan hazır pastörize edilmiş günlük sütler fabrikalarda temiz kazanlarda dolduruluyor vs çünkü bir sürü denetimden geçiyor ve içinden sadece zararlı bakteriler çıkarıtılıyor yararlılar da bırakılıyor. bende videosunu izlemiştim doğal olarak hazır yoğurtlar da o şekilde. Ondan dolayı bozulmuyorlar dolapta. Birçok gıda mühendisi de instagramda hazır marketteki günlük sütleri savunan sayfalara yorum yapmıştı bizde insanlara anlatmaya çalışıyoruz ama ısrarla sokak sütçülerinden alıp kaynatıp yapıyorlar biz bunu desteklemiyoruz demişlerdi.
livanurvealpinannesi61 penyy ben hazır süt hazır yoğurt öneren hiçbir gıda mühendisi görmedim takip ettiğim gıda mühendisleri hazır süt ve yoğurt zararlı diyor hazır sütlerin de içine bozulmaması için bir madde koyuyorlar o madde çok zararlı sağlığa hazır sütler sağlıklı demeniz de çok yanlış olmuş bana çocuk doktoru hazır yoğurt ve sütler çok zararlı dedi. Ben köyden süt alıyorum tanıdığım bildiğim birisi gayet temiz yapıyor bildiğiniz yerden süt alırsanız yoğurt yapmanız daha sağlıklı olur
Babyboymomm penyy bunu benim doktorumda söyledi hazır yoğurt ver öocuğa dedi hem kendine de o kadar külfeti yükleme boşuna dedi 😂
ymn2019 penyy süt iyice kaynatılırsq eger çiğ aliniyorsa br sorun olmaz zaten yogurt olunca süt formundan çıkıyor fermente oluyor ya orda yararli bakteriler ürüyor sütun jcjnde ki bakteriye ihtiyacımız olsaydı yogurt yapmaz süt olarak tuketilirdi şuanda süt tek basina br faydasi yok. Hazir yogurtlarin lezzeti bile yok.
Rumika BussParee merhabalar lütfen bu konuda akademik araştırma yapın tereddunuz varsa. Gıda muhendisiyim hazir yoğurtlara daha cok guveniyorum guzel bir marka ise. Bebegime de pastorize süt, maya olarak da activia yogurt kullaniyorum hazir mayalar da var onlari tam arastiramadim henuz.
Ogulluana BussParee verme bence zararlı alışmasın hazır yoğurda sen ev yoğurdu vermeye devam et alışır zamanla
Rumika Ege45 evet, yogurt makinesi evlendigimizde hediye edilmisti, beyaz esyayi aldigimiz magazadan 🤩 peki her seferinde yeni yogurt alıyor musunuz yoksa yaptığınız yogurdu maya olarak kullandiginizda da guzel oluyor mu?
lizbonn BussParee ekşi geliyorsa yemeyebilir benim kızım da öyle. Mayayı değiştirin ya da mayalarken çok az şeker ve tuz atın ekşimiyormuş diyorlar
Ege45 Rumika daha yeni başladık sayılır ek gıdaya ben yeni alarak mayaladım hep tam probiyotik olsun diye.her mayalandığında probiyotiği azalıyormuş diye okumuştum o yüzden şuan alarak mayalıyorum