RedFlower_ Kızlar oğlum ikinci isimi sildircem eşimi ikna ettim Ama nasıl bir yol izlemem lazım Bir avukat diyor 10 bin Ama biz yönlendirme yaparız herşey sen yaparsan 1.500 TL diyor İlla özel avukat mi lazım Yoksa adliye mi gitcem nasıl olcak ki🤣
Deletedmom_79 RedFlower_ adliyeye gidince yönlendiriler ama asliye hukuk mahkemesinde nüfus kaydının düzenlenmesi olarak geçiyormuş internetten bakınca.
Necla123 RedFlower_ benim ablam oğlunun ismini degistirmişti 2014 yılında ozmnlar ücret vermedi avukat falnda tutmadı dilekçe yapmıştı sadece ama yenidogandı daha
Bhr28 RedFlower_ dava açmanız gerekiyor. Asliye hukuk mahkemesinde . Adliye de dilekçe yazılmaz . Siz dilekçenizi yazıp davayı açmak için adliyeye gideceksiniz . Eğer avukatınız olursa avukatınıza vekalet verirsiniz bütün süreci takip eder.
RedFlower_ Deletedmom_79 artık nasıl olacak bilmiyorum ama halletmem lazım Artık adliyeye gidip sorayim
RedFlower_ Necla123 oğlum da şuan 4 yaşında sayılır Nasıl yol izlediler adliye gidip dilekçe mi verdiler orda mi yazdılar
Necla123 RedFlower_ evet dilekçe verdi mahkeme gördüler isim değişti ozmnlar oyledi şimdi nasıl olur bilmiyorum
RedFlower_ MinelMom21 oğlum adı Berkay ikici işimi kullanmiyoruz ve isteğimle konulan bir isim değildi sildirmek istiyorum.
Mustafa23 RedFlower_ ya bende bu durumdan müzdaribim benimde oğlum 7 aylık bende 2. İsmini sildirecem ama bu kadar pahalı olacağını düşünmemiştim ne güzel bir ara e devlet üzerinden değiştiriliyordu keşke o döneme denk gelmiş olsaydık sürecinizi aktarır mısınız buradan
RedFlower_ Mustafa23 ben e devlet başvuru yaptım red edildi ikinci isimi cumaydi ona rağmen reddettiler
Agaclargibi Merhaba yeğenim 2007 doğumlu 1. 5 yaşında ikinci ismi sildirdiler ama direkt nüfus müdürlüğüne gidip dilekçe verdiler karı koca 15 gün sonra yeni kimliğini aldılar bence hiç avukatı katmadan bir nüfus müdürlüğüne gidin
Mustafa23 Agaclargibi ben çok araştırdım bir dönem evet bu şekilde olabiliyormuş ama şuan tek yolu mahkeme diyorlar ne kadar doğru acaba emin olamadım
Bhr28 RedFlower_ eğer dilekçenizi yazmayacaksa yönlendirmelik bir durum yok . Zaten önemli olan dilekçeyi yazmak . Dilekçeniz de 2 tane de tanık bildirmelisiniz. Evli olduğunuz için eşinizle birlikte davayı açmanız gerekli . İlk duruşma da tanıkları da hazır ederseniz karara çıkar. 2 sene önce 600 lira civarındaydı masraf . Şu an artmıştır. Bir de karara çıktıktan sonra ilan yapılacak onun da ücreti en son 1.000 tl civarı idi . Şu an oda artmıştır .
eylulcakir RedFlower_ Neden Berkay cuma diye alakasiz isim koydunuz lohusa kafasıyla mi cidden merak ettiğim için sordum 2. İsmi kullanmıyoruz dediğiniz için.
Mustafa23 RedFlower_ saçmalık işte evet o dönem gerekli gereksiz şeyler oldu benimde eşim rızam olmadan kimliğini çıkarırken kayınbabamın adını da yanına eklemiş ve ben bunu oğlumu doktor kontrolüne giderken öğrendim hastane falan dinlemefim kıyameti kopardım o gün orada eşim de bana söz verdi silecez diye hala beni oyalıyor ama ben oğlum biraz daha büyüsün elinden tutup adliyeye giderek başvuracam o zaman mecbur gelmek zorunda kalacak