Tgbh28 Arkadaşlar merhaba. Bebeğim 10 günlük oldu 2 gün önce bezinde yoğun ve siyahımsı kaka yaptı ertesi gün bu miktar azaldı biraz daha yaptı fakat düzenli olarak kaka yapmıyor normal mi ? Sadece anne sütü alıyor şu an bir sarılık dönemide geçiriyoruz bol bol emzirmeye çalışıyorum acaba süt mü yetmiyor anlamadım. Gazını çıkartıyor alttan da üstten de ama kaka koyu görünce korktum sonra bir daha yapmamasına daha çok korktum. Bilgilendirirseniz beni sevinirim 🙏🏻
emirhanecozlem Tgbh28 canım benim doktora bi göster derim çünkü Yen'i doğan bebekler 3-4 gün mekonyum denilen siyah renkte kaka yapabilirler ama seninki atlatmış o dönemi doktora göster bi hemde biraz acil bir şekilde
MayneymisAltintop Tgbh28 doktorunuza danışın derim. Çünkü yenidoğan bebeğin neredeyse her bezi kakalı olmalı ve açık hardal sarısı olmalı. Yoğunbakımda elbette kakasını yapmıştır size ekstra bilgi vermemişlerdir tahminimce. Ne olur ne olmaz danışmakta fayda var
ucmgk21 Tgbh28 bizde on günlük olduk sarılığı atlatmaya çalışıyoruz her bezi kakalı ve sarı renkte. İlk 3 gün siyahımsı yeşil idi sonra bi daha olmadı
nurannuran sarılıkta iyi beslenmesi önmeli yoksa atlatamıyorlar benimki 1 ay sürdü , yetmiyorsa mama vermekten çekinme
Tgbh28 @emirhanecozlem ama bebeğim 1 hafta küvezde yattı doğduğu gibi ve bana orda kaka yaptığını falan söylemediler ilk defa kaka yaptı diye gördüm ben
emirhanecozlem Tgbh28 anladım canım anne sütü alıyorsa sadece hardal renginde olması lazım. Göster bi doktora
Tgbh28 @nurannuran doktorumuz süt artırıcı şeyler yazdı 1 hafta deneyelim kontrolde tekrar bakıcak ona göre yeterli görmezse takviye yazarım dedi
Tgbh28 @Bircicekbirbocekannesi humala çayını önerdi rezene bir porsiyon şerbetli tatlı hurma günde 3 litre su içiceksin dedi
Guldas Sık sık besleyin, uyur hep sarılıkta uyandırıp emzirin, olmazsa mama takviyesi yapın. Benim bebeğim sarılık oldu doktor ek olarak aptamil mama verdi.
Tgbh28 @ucmgk21 bizimde bugün yeşilimsi geldi üzerinde kahverengi nokta nokta şeyler de vardı sanırım rengi açılıyo artık sizede geçmiş olsun hayırlısıyla atlatırız inşallah
tcmedine [bilinmeyen] üşütme olabilir çok yeşillik yediysen olabilir ama yinede doktora göstermen veya sormanda fayda var daha küçük çünkü