Eceerva Başını sağa sola çevirebiliyor istediğim tarafta uyutabiliyorum ama ayna karşısında durunca ya da sırt üstü uzatınca sanki bir tarafa daha yatkın gibi tortikolis böyle bir şey mi
Tu_Na Eceerva bebeği ağız üstü yatır tam mi boynunu ommurgasinin izasinda tutuyorsa kafasını düz bir şekilde sağa solada çeviriyordu öyle birşey olmaz birde kasları daha gelişmemiş büyük ihtimal biri soktu aklınıza bir tarafı fazla emziriyorsan o tarafa çok done bilir normal bunlar
BeyzaKeles Eceerva evet canım olabilir bizde vardı tortikolis normal durursa birşey yoktu ama uyuttugumda sürekli aynı tarafa dönüyordu fizik tedavi egzersiz gösterdi onları yaptık büyüdükçe birşey kalmadı
Eceerva Tu_Na evet gözlük kullanyrm gece gözluksuz rahat görebilmek için hep bı tarafa yatryrm. Daha dikkat edeceğim artk 😔
Zumradmr_11 Bi muayne ettirin egzersiz vereceklerdir youtbede falan var yapilan egzersizler ama doktor kontrolunde yapmakta fayda var
Tu_Na Eceerva üzülme sorun yaratmaz o ama dikkkat et sen korkma yani sağa sola dönüyorsa birşey olmaz
BeyzaKeles Tu_Na evet üzülecek birşey yok ama birşey olmaz demek yanlış oğlumun da sağa sola dönüyordu ama tortikolismiş sorun yaratmaz diye birşey yok ilerlemeden fizik tedavi yapılması lazım
Tu_Na BeyzaKeles hayır benim demek istediğim ağız üstü karnın üzerine yattığımda kafası sırtının ortasında tam bir şekilde düz kalkıp sağ sol yapıyorsa öyle bir sorun olmuyor sağlıkçı olduğum için söylüyorum kulaktan duyma değil eğimin olduğu tarafa kafayı tam çeviremez bebek
gocmenkusu34 Benim bebeğimde öyleydi o zamanlar sürekli tek tarafa meyilliydi kafası boynundan ultrason çekildi bir sorun çıkmadı sadece biraz dikkat ettim öbür tarafa doğru yaptırmaya çalıştım şimdi 5 aylık düzeldi eskisi gibi değil
BeyzaKeles Tu_Na anlıyorum ama bunu burdan bilemeyiz bence sağlıkçı degilim ama oğlumda yaşadığım için söyluyorum normal davranışlarında asla sorun yoktu beni şüpheye düşüren uyuttugumda çoğunluk aynı tarafa dönüyordu iyiki şüphelenmişim yoksa kafasını tutma çevirmede bir problem yoktu