Kızlar selam size 12 aylık kız bebeğime 2 haftada nasıl 2 kilo aldırdım onu anlatıcam. Ve tarif paylaşıcam. İnşallah sizin de işinize yarar..
Bebeğim 12 aylık. 72 cm ve 11 kilo 😍
1 dakika bile yeşrnde asla durmaz. Çok hareketli ve yürüyor..
Evet konumuza gelelim..
Sabah erken uyandığı için ben kahvaltıyı hazırlayana kadar aç kalmasın diye geceden mama hazırlıyorum. Odada bekliyor.
Mamanın tarifi ;
… kek dilimi
Muz, tarçın , yoğurt
Kuru meyve mix . ( kuru siyah üzüm çekirdekli, incir, kayısı ve hurma, Ceviz. . Hepsini blenderdan geçirdim her mamaya 1 kaşık katıyorum. )
..
Armut rendele, kek dilimi, yoğurt, kuru meyve mix . .. keçiboynuzu özü pekmezi..
..
Mandalinayı sık suyunu tavaya koy . İrmik. Pirinç unu, bebe bisküvisi .. kuru meyve mix .
..
Tahinli muhallebi , kuru meyve mix..
………..
…
Kahvaltıya sahanda yumurta, kuymak, patatesli yumurta, labne , domates, vişne reçeli, helva , salatalık, zeytinler .. bunlardan ne kadar isterse kendisi yiyor. Bazen mamadan dolayı karnı Tok oluyor bu yüzden kahvaltı pek yapmıyor.
..
Anne sütü
..
Avakado / muz / kek dilimi + keçiboynuzu özü pekmezi + kuru meyve mix
..
Anne sütü
..
Uyuyor ve uyanıyor…
Ekmek için doğranmış lapa çorba..
Mantı çorbası, erişte çorbası, şehriye çorbası, tarhana çorbası, mercimek çorbası, yayla çorbası .. ( o gün hangisi varsa onu içiyor )
Tavuk haşlama ve et haşlama yapıyorum. Biraz suyundan, etinden ve patatesinden ayırıp blenderdan geçiyorum. Pet bardaklarla buzluğa koyuyorum. Çorba yapamadığım zamanlarda çok işime yarıyor.
..
Oyun oynuyor vs anne sütü ..
..
Meyve ( 2 çeşit ) kavun, üzüm, şeftali. .
..
En son gece maması .
Yoğurt, muz, kuru meyve mix, kek dilimi ..
..
………
Kuru meyve mix, meyveler ve keçiboynuzu özü nü bi çok tarifte kullandığım için gün içinde dengeyi ayarlıyorum. Bi gün içinde tüm tariflerin toplamı 1 yemek kaşığımı geçmiyor. Bazen sadece minik tat versin diye koyuyorum
..
Kek dilimi normal eve yaptığım kek. Ama şekerini biraz azaltıyorum .
..
Muhallebi yine bildiğimiz muhallebi tarifi ama şekerini bi tık daha az katıyorum çünkü tahin ekliyorum. Tahini muhallebi tenceredeyken sıcak ekliyorum.
Ben 1 ya da 2 su vardağı ölçü ile yapıyorum.
Kalanı buzdolabında bekliyor ..
…
Ve gece anne sütü. 🥰🥰 kızlar ben fayda gördüm inşallah siz de fayda görürsünüz .
..
Kızım öyle aman aman iştahlı bi bebek değil ama oyun ve oyuncaklarla oyalayıp yediriyorum.
Sorunuz varsa lütfen sorun.