Cemile45 Mrba kızlar benim kızım 4 aylik ve bugün gittim hastaneye böbrek genişlemesi çıktı çok üzüldüm ağladım, çok kafama takılıyor acaba ilerlermi geçer mi bilmiyorum başına gelen varmi rica etsem yardımcı olur musunuz çok üzülüyorum şimdiden tsk edrm 🫠😔🥲
Araseymen Cemile45 kizimin doğuştan sol böbrek buyumesi var.sinir 9 mu neymiş bizimki 11.ama doktor korkulacak bise yok şuan icin takibini yapacagiz dedi 6.ayda kontrolumuz var bizimde.
Cemile45 Araseymen yok cnm benim kızda kalça geriliği vardı onun için goturdum ultrasona koydu bide bobregine baktı orda öğrendik ki genişleme var yani tesadüfen gördü doktor her hangi Bi şikayet yoktu ,
Barlas_mom Cemile45 4 mm hiç sıkıntı değil bu değer 11 ve üzeri sıııntılı daha sık takip öneriyorlar bu değer büyüdükçe kaybolur. Erkek bebekler de genelde sünnet öneriyorlar biz 40 günlükken yaptırdık 11 mm di 6 ay önce son kontrolde 7,5 mm çıktı bu ay tekrar kontrolümüz var bakalım kaç oldu göreceğiniz. Canınızı sıkmayın çocuk üroloji veya çocuk nefroloji iki bölümde bunun takibini yapıyor. Geçmiş olsun 🙏🏼
Araseymen Cemile45 sizin değer küçük canim insallah hep öyle kalir hatta küçülür.benim kizim 40 gunlukken 11 mm çıktı bu ay kontrolomuz var.
Akcaderya Benim oğlumda da detaylı ultrosonda çıkmıştı büyüme ama dogdu 2. Gün tekrar baktılar bir zorun olmadı genelde ilk çişini yapınca geçer diyorlar
Barlas_mom dorukalpinannesii en son 3,5 mm ölçüldü gittikçe küçülüyor yine 6 ayda takip yapıyoruz 11 mm di doğduğunda Şuan 22 aylık
dorukalpinannesii @Barlas_mom detaylı da çıktı iki böbrekti teki geçti dendi dogumdan önce 12 mm ölçtü geçen ay 8 mm ölçtü bu ay din ölçüldü 9mm ve diger böbrekte 5.5 mm dedi geçen böbrekteki yine nasıl oldu anlamadım daha 2.5 aylık bebegim düzelirmi acaba 10 mm olursa üniversitesi hastanesine sevk etcem dedi korkuyorum 9 yıl sonra oldu yavrum
Barlas_mom dorukalpinannesii Gittikçe küçülmüş kötü düşünmeyin her kontrolde ilerleyen var onlar için ameliyat öneriliyor ama sizin yavrunuzun da grafiği düşüşte bir süre daha takip olun çocuk üroloji ve çocuk nefroloji takip ediyor bize doktor erkek olduğu için sünnet önerdi biz 40 çıkar çıkmaz sünnet ettirdik belki de faydası oldu gittikçe küçüldü genişleme
dorukalpinannesii Geçen ayda göre bi mm büyümüş diger böbrekteki 2 aydır yoktuyine çıktı o yüzden biraz tereddüt ettim sünnet istiyorum bende ve idrarı kesik kesik yapıyor sanki