livanurvealpinannesi61 balkaymak__ belki ilerde istemicek kulak deldirme ile diğer şeyleri nasıl bir tutuyorsunuz ya çok tuhafsınız gerçekten benim annem de kendisi istediği için deldirmiş ben sevmiyorum asla anneme diyorum niye deldirdin çok lazım birşeydi sanki diye kendim istiyorum diye kalkıp çocuğun kulağını mı deldireyim şaka gibisiniz
livanurvealpinannesi61 Prensesannesi_24 zaten uzmanlar 4 yaşa kadar önermiyor hiçbir annenin bebeği kulağını çekmiyordu demekki diş döneminde falan benim kızım aşırı kulağını çekerdi
ugurcanz balkaymak__ iyi de bu gelişimi veya sağlığı için gerekli değil ki. Deldirmişsiniz, tabii sizin kararınız ama bu kararın çocuğa bırakılmasına neden karşısınız? Sonuçta onun bedeni.
Deletedmom_106 Prensesannesi_24 yo ben kendi isteğimle deldirmiştim hemde iğneyle delmişti bi akraba 😂küçüktüm de
Birannebirfurki Prensesannesi_24 deldirmeyi düşünmüyorum büyüdüğünde isterse kendi deldirsin benim ailem deldirmiş ama 1. sınıfta küpe takmayı bıraktım dahada takmadım şu an kötü duruyo
A_12ynr Prensesannesi_24 yok be korkmaz bnde 5 tanne var kmdim deldirdim ne zaman isterse deldirsin 😂 zaten ben gidip deldirsem babası kızar kızım ne isterse o olcak giidp deldirme konuşmam dedi kndisi deldircekse deldirr hatta ben gotrrum dedi 😂😂. Bana kalsa yaptrcaktim iki yaşında 😂 9 aylık şuan çok var
fa_sena_y Prensesannesi_24 6 aylıkken deldirdim 1 yaşına girecek hiç problem yaşamadık 2 dk ağladı o kadar
Zeliff Prensesannesi_24 ben 8 aylıkken deldirmiştim. Başta kendi isterse deldirir diyordumnama şöyle bir düşündüm ben küçükken rengarenk küpeler takıp seviniyordum. Kız çocuğu arkadaşlarında vs görüp ister zaten diye deldirdim. Hiç ağlamadı şaşırdı sesinden korktu. Orada başka bir şey gösterip dikkatini dağıttık olaysız bitti. Arkadaşım var kızı 3 yaşında küpe istediği için deldirmeye gittiler birini delikten sonra acıdığı için ikinciye izin vermemiş birkaç yıldır tek küpeyle geziyor. Tabi herkesin kendi kararı ben böyle yapmıştım. Şuan 3 yaşına girecek çok seviyor akranlarında görünce bak benimde küpem var diye gösteriyor
deli_bir_hatun balkaymak__ bitane de şey vardı bir anne oğlumu sünnet etmicem belki büyüdüğünde istemez demişti 🤣🤣
Zeliff deli_bir_hatun evet hatırlıyorum kulak delimiyle o bir değil tabiki o daha önemli o çok tuhaf gelmişti. Uzun uzun sağlık yönünden ilerde karsilasabileceği şeylerden bahsetmiştik ne yaptı bilmiyorum
Aslihn0707 Prensesannesi_24 tam uyku zamanı gitmiştik o yüzden çok ağladı bir de korktuğu için sonrasında da aklına geldikce agladi. Yeni kupe aldık eski küpeleri değiştirip takmak tam 2 haftamız aldı ikna süresi 1ni değiştirdik 10 gün sonra öbürünü değiştirdik 😁 biz kuyumcu da deldirmistik evin yanında oradan geçerken buraya girmeyelim dedi bayağı bi (ama delirdime kararını o vermişti, parkta bahce de kimi görse kulaklarına bakıp onun kup3si var benim yok demişti çok istemişti gitmedende anlattım böyle böyle olacak diye ama ist3 :) babasına 3 gün kulak ufletti 😇😇
Duru6128 Benim kızım şuan 5 aylık 10. Ayda düşünüyorum bende diş dönemi elini kulağına atıyor canı yanmasın diye bekletiyorum yoksa yani abartılacak bi olay değil bence kendi bedeni kendi kararı falanlık bişey yok bana kalırsa :)
Queensmom Kızım 6 aylık, doktorumuz deldirin sağlık açısından bir sıkıntı yok ben de anneyim ben de deldirdim dedi. Herkesin kendi kararı ama tabi. Ben de buradaki yorumları ve duyarları görünce karar verdim kesin olarak deldireceğim yakın zamanda😄
Mevacanimkizim Prensesannesi_24 6 aylıktı pamdemi zamanıydı hiç bir eczane delmiyordu yoksa 4 aylıkken deldircektim annemin tanıdığı vardı eczane orda deldirdik. 2 Ekim’de 3 yaşına giricek hiç sorun yaşamadık çokta seviyor anne bak çok tatlı diyip duruyor