yigitozge canım büyük izotonik serum fizyolojik al, birkaç da 5 ml lik şırınga al. Ge rbur burun deliğine 2 ml serum ver diğer taraftan akacak şekilde bebeğini yan tutmalisin. İki tatafi da yapınca bebegi kucağında yüz üstü tutup sırtına vur hafifçe. Kalan serumlar aksin burnundan. Sonra burun aspiratoru ile yumuşayan sümukleri çek. Bebeğin daha çok küçük o sebeple nefesle çekerken çok hızlı ve güçlü çekme minik minik çekersen sumukler gelecek zaten. Bu işlemi her burnu tıklandığında yapabilirsin.
Not: bebegim 2 aylik, dogdugundan beri 5 farklı doktor gördü, ki şu an grip olduğu için daha bu sabah doktordan geldik. 5 doktorun 5 i de burun yikama yapmam gerektiğini üstüne bastıra bastıra söyledi. Fakat bu yönteme karşı olan doktorlar da varmış burada görüyorum, hangi görüşü tercih edeceğin senin kararın olmalı. Diğer bir not ise, serum fizyolojiklerin bir kısmı sağlık bakanlığı tarafından toplantilmis 2-3 gün önce. İçeriği zararlı olduğu için. Ben izotonik kullanıyordum sabah eczaneden teyit aldım farklı bir marka mi alayım diye en guvenilirin bu olduğunu söyledi bu sebeple size de bu markayı önerdim.
Rabbim acil şifalar versin sormak istediğin bir şey olursa sorabilirsin.