a-bukemm oğlum 13 aylık
87cm 12,250 kg🧿🧿
Sabah 09:00-09:30 arası uyanır ilk öğün mama olmak üzere uyandığında ve yatmadan önceki öğünleri mama yer 2 öğün duruma göre 3 oluyor . Kendim 2 saat sonra yapıyorum kahvaltıyı hemen ona bitane krep yada yumurta genelde yemekten ziyade Mıncırıp heryere atıyor 🙈Diğer öğünlerde çorba yemek yoğurt içerisinde pilav makarna vs yer meyvesini eksik etmem. Gün içerisinde devamlı oyun oynarız etkinlik yapmaya çalışırım severse eşlik eder sevmezse bozar oyunu 🤣 dışarıya çıkıyoruz artık önceden çok çıkmıyordum, parka gidemezsek bile mahalle önünde turluyoruz , kendi yürüyemiyor 4-5 adım attıktan sonra düşüyor emeklemedi, tek elinden tuttuğumda yürüyor basamak çıkıyor yürürken yerde birşey varsa eğilip alır, işaret ettiğim yere bakar ,kendide ara sıra işaret eder , babıldar 5-6 kelimesi var bazen gün içinde çok kullanıyor bazen az yada hiç ama kedi köpek çoluk çocuk ne görse aba gel diyor 🤣 oyuncaklarını sever ama uzun oynamaz çok çabuk sıkılır alır inceler oynar ağzına sokar ve atar ,tek oynamayı sevmiyor ağlıyo yalnız kalınca , en sevdiği oyun saklambaç gözleriyle arar beni, nesnel taklit yeteneği güzel ama bizi ise sadece gülüşümüzü ve oynayışımızı taklit eder arasıra, mesela bebeğe mama yedir derim telefonla konuşuyormuş gibi yap derim yapmaz daha önce çok göstermedim bunu belki o yüzden olabilir, çocuk aşığı kalabalığa deli olur kuzenim geldiğinde teyze nerde oğlum derim hemen kuzeninimn gözünün içine bakar güler kolları uzatır beni al diye, fotoğraf albümü ve kimliklerde anne baba hangisi dediğimizde gösterir, mamasını suyunu kendi içer , yemeğini ben yediririm bi, altını 5-6 kez alıyorum günde. 2 günde bi bıcı bıcı yaparız. Bide hala koltuğa tutunup kalkamıyor çok takılıyorum buna da mesela yerde otururken ben koyuyorum dizime hemen tv ünitesi yada koltuğa sandalyeye tutunup kalkıyor ayağı ama direk yerden oturunca kalkamıyor anca mesafeyi azaltıyorum 🤦♀️ totoyumu çekemiyor bilmiyorum ki ama yatış pozisyondan oturma pozisyonunu alır hemen döner sürünür gibi. Uyku saatimiz 10 gün öncesi daha geçti şimdi 10 buçukta 11 gibi uyuyoruz bu gün 10 da uyudu mesela…