Mertpasa1 bence her anne kendi bebeğinin uyku eğitmeni olmalı. Evet çok zorlu biraz süreç benim bebeğim 10 aylık kolik bir bebek olarak yola başladık uyumayan sürekli ağlayan, gece her saat başı uyanır hala. Uyanmasa da mızıklanır bir iki tık sallanmak ister. Bazen 2 3 saat uyutmak için uğraşacağımı anlarım ısrar etmem bazen kıcağımda bazen de yatağına koyduğum anda uyur, Bütün bu zamanlarını ne zaman hangi döneminin olduğunu ancak ben kestirebilirim. Bebeğine uyku eğitimi vermek isteyen anneler tabii ki verebilir, ben vermek istemedim hele birinin rehberliğinde… ki birkaç şey okumuştum çocuk psikolojisini nasıl etkilediğine dair, uyku eğitimi sırasında bebeklerin ağlamasının… tabii linçlemek için gelecek uyku eğitimi vermiş olan anneler şunu da unutmasın psikiyatri bir bilimdir ve farklı görüşlere açıktır. Olumlu eleştiriler olan makalelerde var ve ben de bir çoğunu biliyorum fakat 100 makalenin 99 olumlu ama 1isinde olumsuz bir şekilde “ağlamak bebeğin imdat çağrısıdır ve bu çağrı karşılanmadığında bebek artık ağlamayı bırakır yani sizden yardım istemeyi bırakır” yazıyorsa benim için bitmiştir. Bunu linçlemelere karşı olarak iliştiriyorum çünkü malum burada herkes her şeyi çok fazla biliyor