Merhaba benim bebegimin de dogumdan hemen sonra sarılık çıktı.Cok şükür atlattik size de iyi gelsin diye yaziyorum. Çünkü benim omrumden ömür gitti. Oglumla bir hafta kavusamadim.. sezaryan sonrasi sütüm gec geldi bebeğim sarilik oldu. 2 gunlukken hastanede fototerapi aldi. İkinci gunde önce13 cikti Sütüm gelene kadar şırınga ile mama ile destekledik. (Meme reddi olmasın diye.) Ancak bebegimde sarilik durmadan yükselmeye devam etti kan değişimi sınırına dayandi 23 kusurlerdeydi. Benim artik sütüm geliyordu anne sütü+mama şeklinde devam ediyordum. 3gun fototerapi aldi 4.gun sabahi tavurcu olduk eve geldik ama aksamina kalmadan bebegimin gozlerinin beyazı sapsari olmuştu ertesi gun sabahtan tekrar gittik. Yoğun bakima alinacakti ama yalvar yakar bende yaninda olarak odada kaldik yine fototerapi aldi ama bu sefer daha baska makine ile hem alttan hem ustten ışık veriyordu baya beyazladi. Bundan sonrasında baya düşmüştü. Ancak takipte kalma sartiyla ertesi gun sabah taburcu olduk yaklasik 1hafta hastanede yattık nerdeyse… bol bol emzirin dediklerinde gercekten bunaliyodum ama haklilar. Uyuyosa gece alarm kuruyordum en gec 1.5- 2saatte bir emziyordum. Biraz beyazlayinca ve kilo alimi iyi olunca o aciktikca vermeye basladim. dr. kilo alimi iyi mamayi kes anne sutu ile devam deyince oyle devam ettim. bu surecte bol bol emzirdim incir ,rezene, tahin helvasi yedim ve bolca dua ettim. cok sukur gecti. Yazim hatası olduysa kusura bakmayin bebegimle ilgilenirken yaziyorum geçmiş olsun sevgiler :)