zumray odasında koyu renk perde kullanıyorum karanlık oluyor. 10-15 dklık bi uyku rutini(oyuncak toplama-babaya bay bay. Elini yüzünü yıkama alt üst değiştirme kitap okuma ) sonra yatırıp emzik veriyorum. İlk günlerde ağlıyor kalkmak istiyor. Seviyorum öpüyorum ama hemen almıyordum. İki üç dk yatakta tutmaya çalışıyordum. Daha çok ağlarsa ve şiddeti artarsa aldım kucağımda öptüm sevdim mayıştırıp tekrar yaptırdım gene ağlarsa gene aynı iki üç dk yatakta tutmaya çakılıp sonrasında aldım. Bu şekilde 40-45 dk süre tanıdım. Hiç uyumadıysa dramatik uyandırma diye bir şey var. Sanki çocuk uyumuş da uyanma saati gelmiş gibi dışarı çıkıp geri geliyorsun günaydın uyanma vakti deyip alıyırsun. Bunu bir çok eğitmenin videolarında gördüm. Salona gidil oyun oynadık bi 20/30 dk sonra tekrar aynı rutinlerle bida denedim. Genellikle 2. Denemede hemen uyudu. Zaten eğitim sürecinde bu uyumayıp salona götürdüğüm iki kere oldu. Onun dışındaki her denemede 3 dk sonra 5 dk sonra uyudu. Bu arada uyku aralıkları çok önemli. Ayına göre kaç saatte bi uyuması gerekiyor falan ona göre planlama yapman lazım. Benimki 7 aylıktı 7:30da ben uyandırıyordum. Tam üç saat sonra ilk uykuya yatıyordu 10:30-12:30 iki saat dolunca uyandırdım. Sonra 3 saat 15 dk sonra 2, uykuya yatıyordu. O da en fazla bi saat uyutuyordum ben uyandırmadan uyanmıyordu zaten. Sonra 3 buçuk saat sonra da akşam uykusuna yatıyoedu. Şimdi 15 aylık tek uykuya düştük sabah 8-9:30 arası kendi uyanıyor 12 gibi uyuyor 2:30 gibi de uyanıyor akşam 9 gibi uyuyor tekrar ama ben uyandırmıyorum artık yarım saat bi saat oynasa sıkıntı etmiyorum