Roza49 deneyerek bulmalısınız bana doktorum öyle söyledi bana bir liste verdi listede alerji yapan yiyecekler vardı ilk başta süt ve süt ürünleri yumurta asitli meyve sebze kuruyemiş kabuklu deniz ürünleri böyle böyle gidiyordu doktorum bana sırayla dene birden kendine yüklenme bir hafta diyet yap süt ürünleri yeme şikayetleriniz düzelsin sonra bir gün kahvaltı da peynir ye o gün gözlemle kızarıklık mukuslu kaka var mı dedi ama ben bu yöntem ile baş edemedim tamam şikayeti geçiyor ama yediğim başka bir şey daha alerji yapıyordu bende tamamen kestim süt ürünlerini yumurta domates falan hiç bir şey yemedim sadece sebze ağırlıklı beslendim 10 gün içinde oğlumda hiç bir şikayet kalmadı sonra yumurta yedim o gün oğlum kustu huzursuzlandı ciltte döküntü oldu ve kestim yumurtayı bir kaç gün bekledim döküntüleri geçince peynir yedim yine aynıları oldu yine yemedim bir hafta sonra falan köfte yaptım onda da aynı şikayetler oldu kontrole gittik doktora anlattım oda bana çapraz gıda olarak dana eti dana kıyma bunlar alerji yapabilir o zaman yememen gerekiyor dedi ve ben sadece kuzu eti yedim sonra oğlumun domatese falan da alerjisi çıktı başka da bir şeye çıkmadı ben kendim deneyerek bulmuştum bütün hepsini teste gerek görmemişti doktorumuz ayı küçük diye ama dediğim gibi ek gıda dönemin de içim rahat etmedi ben kendi isteğim ile yaptırdım onda da düşük çıktı ama yine de doktor verme sebze ile git düşükte olsa alerjik dedi 4 ay falan ek gıda da yumurta tavuk eti süt ürünleri dana eti vs oğluma hiç veremedim daha sonra bu 9.ay kızamık aşısı nedeni ile tekrar doktora götürdüm alerjisine baktırmak istiyorum ona göre aşı yaptıracağım normal de önermiyorlardı alerjik olduğu için o zaman deriden ve kandan bakıldı çok şükür hepsi geçmişti ama siz diyetinizde çok dikkat etmeniz gerekiyor paketli gıdalar yememek gerekiyor süt tozu falan illa ki oluyor içinde makarna da sadece Ankara marka yiyordum alerji yapmıyordu Migrosta becel vegan yağ vardı ondan almıştım kahvaltı da o yağdan tüketiyordum kuruyemiş alerjisi yoksa yine patiswiss markasının fındıklı çikolatası var ondan sürüyordum ekmeğime içinde süt falan yok ilk başlarda insan çok zorlanıyor ne yiyeceğim diye ama sonradan alışıyor ve diyet yaparken kalsiyum almanız gerekiyor yine dikkat edin içinde süt tozu falan olmasın doktorunuza söylerseniz size önerir içinde süt ile alakalı olmayan bir kalsiyum