Uffu Tadımları nasıl yapıyosunuz ne kadar veriyosunuz ek gıda sürecinde neler yaptınız neler yedirdiniz
aysecikm Uffu ben kalıplaşmış bilgilere çok takılmadan çocuğumu tanıyarak onu istediği şekilde ilerledim ve başarılı oldum öncelikle ilk bir iki gün biraz yoğurt verdim sonraki günler patates kabak havuç brokoli olarak hervun birini hasladim azıcık zeytinyağı kayıp püre halinde verdim ama her sebzenin akşamına birazcık meyve filesinde elma verdim çocuğa ilk baslangicta tamamen tatsiz şeyler verip sogutmamak adına bir iki hafta bu sebzelerle yogurtlayip yada bütün sebzeleri karıştırıp verdim günde bir öğün olarak tabi seftali elma armut üzümde tattirdim bu süreçte iki hafta sonunda sabah akşam olarak vermeye başladım ama tabi miktarı abartmadan o istemeyince de asla ısrar etmedim şuan 4 ay 22 günlük mesela bugün bı tane haşlanmış yumurta sarısı 2 bisküvi tereyağ ev yapımı lor peynir kendi formül maması bir iki damla kadar pekmez karıştırıp verdim severek yedi akşamda tarhana çorbası verdim şuan bu şekilde ilerliyorum onun kapasitesine ruh haline göre arttırıp azaltiyorum
Hulya0129 Uffu aile hekimimle konuştum 5 aylıktı başlayabilir miyim dedim en önemli kriter masaya sizinle oturunca elini uzatıyor mu yada siz bir şey yiyince size bakıp istiyor mu diye evet demiştik başlayabilirsiniz dedi. 3 gun kuralini uyguladim kabak sonra havuc sonra patates kucuk oldugu icin blendera vurdum tabi çay kaşığı zeytinyağı ekledim. Şimdi çoğu şeyi veriyorum günde 2 defa ufak bı kase bı de meyve rendeliyorum çorbalara iki parça sarımsakta ekliyorum. Pirinç unu verdim gelmedi ona pek irmik veriyorum normal pirinci kabakla haşlayıp cattalla ezip veriyorum pütürlü yemek daha çok hoşuna gidiyor 😊 çorba kıvamlı olunca ağzından tukuruyor
Beratim17 aysecikm Maşallah, siz erken başlamışsınız biz 5 ay olduk henüz baslamdik doktor 6. Ayda başlayın dedi. Ama ben meyve süzgecinde şeftali ve erik tadım yaptırdım. Haftaya da biraz yogurt mayalayip vermek istiyorum ilk yoğurtla başlayacağız nasipse
aysecikm Beratim17 evet her doktorun görüşü farklı oluyor bu konuda anne sütü alsa belki 5. Ayı beklerdim ama sadece mama alınca başlamak istedim inşallah sizde bu sürece kolayca adapte olur iştahla yersiniz🌸
kbrtz Ben oğluma 4.5 aylıkken başladim ilk olarak ev yapımı yoğurt havuç kabak püresi ile tadım yaptım şuan 6 aylık elma, muz bebe bisküvisi, yumurta sarısı, havuç kabak sebze yiyor. Çorbalara henüz başlamadim