minikgkcm Bebeğim 5 ay 22 günlük. Doktor yoğurt ve meyvelerle başlayalım dedi. Öncesinde meyve verirsem, sebze yemez gibi geliyor bana sizler neler yaptınız? Birde avokado versem 6 ay öncesinde bir sorun olur mu? Nasıl vermeliyim?
bakkalemzigi minikgkcm yiyen bebek her türlü yiyor aslında yemek zamanı sebze de yiyor ara öğünde de meyve . Biz böyle gittik . Avakodo yumuşak çok da yararlı bence başlayabilirsiniz tadımları yaptıktan sonra muz labne peynir avakodo karışımını deneyebilirsiniz isterseniz benim kızım çok seviyor 😄🌸
printhelloworld minikgkcm önce yoğurt sonra sebze en son meyve olarak ilerlemiştik. sebze tek başına kötü gelebiliyor ama yoğurtla biraz olsun yiyebiliyordu o yüzden bence ek gıdaya yoğurtla başlanmalı
Bugleminannesi28 minikgkcm yoğurt ile başlattı doktorum çünkü alerjisi varsa başta öğrenelim diye yoksada bir sonraki gün sebzelere geçeceğim için her sebzenin yanında yoğurtta vereyim diye iyi ki öyle yapmışım kızimin suan yemediği sebze yok ve illa yemeklerin yanında yoğurt yer yogurtsuz asla yemez👌 Bence yoğurt sebze ve meyve diye ilerleyin
Aslan2103 Ben sebzelerle başladım sonra yogurt sonra meyve. Her doktor farkli soyluyo ama boyle daha doğru geldi banada. Avokadoyuda normal 3 gun kuraliyla catalla ezdim iyice oyle verdim. Sebzelerden en begenmez dedigim oydu ama en cok onu sevdi ahhsh. Ayida normal tadim oldugu icin bende 5 ay 15 gunlukken taddirdim
minikgkcm Aslan2103 banada sebze ile baslamak dogru geliyor ama doktor 6. Ay kontrolünden sonra sebze dedi. Bende simdilik yogurt verdim 3 gün kuralıyla ama meyve vermek istemiyorum. En azından avokado ile baslayayım dedim🤭
Aslan2103 bakkalemzigi labneyi kendinmi yapiyosun haziemi aliyosun. Ben yogurt falan mayalayamiyorum tutmuyo labne yogurt hazir versem zararlimi ki 😓
bakkalemzigi Aslan2103 Migros’ta bio gurme var organik onu alıyorum . Ya aslında yoğurt yapmak o kadar zor değil belli şeylerine dikkat ettikten sonra
Aslan2103 bakkalemzigi ya gorsen o kadar ozeniyorum ki bebek gibi sarip sarmaliyorum yaparken sabrediyorum. Tutmus gozumuyo boyle ceviriyorjm kavonozu dusmuyo o derece tas gibi. Sonra kaseye aliyorum kasikla kaldiriyorum sute donusuyo. Bu a101de satilan mayalar varya onla deniyom bide diyorum
bakkalemzigi Aslan2103 ben sütlüden alıyorum ama bazen de bimin altın sütü var 1 lt onu alıyorum maya da şokun probiyotiğini alıyorum tatlı ve güzel tutuyor
Aslan2103 bakkalemzigi ayy sokunkiyle deneyim o zaman peki kac gunde tuketiyosunuz. 1 litre sutten 4 kavanoz falan cikiyo ama benimki cok yemedigi icin 6ya falan bolmem gerekiyo ama o kadar durmaz dimi
bakkalemzigi Aslan2103 ben direk küçük tencereme yapıyorum kavanoz da yapmıyorum benim bebeğim her gün yiyor bir haftaya bitiyor