Sumeyye_topal Raziye_33 5. Ayında bir defa baba dedi sonrasında 7. Ayında la ilahe illallah dedi şimdi 8 aylığız anne baba mama gel Allah bu kelimeleri söylüyor
Gzdnr17 Raziye_33 6 Aydan itibaren konuşuyorlar şu an yaşlarına 10 gün var Cümle kuruyorlar ve söylediğim her şeyi tekrar ediyorlar Karşılıklı iletişim kurabiliyorum basit sorulara cevap veriyorlar Bebeklerim ikiz bu arada
Mother0312 Raziye_33 oglum 6 aylikken kendi adini (ege) baba dede diyodu 8 aylikken gel git al ver mama su alo bay bay diyodu kizim suan 4aylik bakalim ne zaman ilk kelimesini soyleyecek simdilik aguluyoruz 😄
Emuleys Sumeyye_topal 7.ayinda nasıl cümle niteliğinde birsey söylemiş olabilir ki enteresan insanlarsiniz
Raziye_33 Benim kızım 10 ay 12 günlük hiç bişey söylemiyor sadece arada Bi anne diyor gibi onun haricinde bababa dededde mamama vs gibi hiç bişey söylemiyor. Normal mi acaba 3 yaşında abimiz var o öyle değildi ve sürekli önünde konuşuyoruz
Nihalyardim_09 Raziye_33 bence normaldir benim oğlum 9 ay 24 günlük arkadaşımın bebeği benim bebeğimden 10 gün büyük benimki baba gel dede mama gibi şeyler söylüyor arkadaşımınki daha söylemiyor her bebeğin gelişimi kendine özeldir mesela arkadaşımınki emekliyor benimki daha emeklemiyor her bebek kendine göre ilerler
Senaefe Raziye_33 normal ya benim dayımın kızına öyle ama.senin için rahat etsin diye bir uzmana götür istersen
Cinarinannesi23 Ayında buba dedi sonra 8. Ayında baba dedi 10. Ayında baba abla evet git iki diyor. Şuan 10 buçuk aylık bu aralar daha sıklasti dediğim kelimeleri cikariyor dün git dedim git diyor.
Raziye_33 Cinarinannesi23 bu uzmana mı götürsem yaşına kadar beklesem mi her çocuk bir olmaz ama normal mı acaba
3cocuk_gencanne Raziye_33 İsterseniz ınstgramdan Dr.şadiyebaciktirank ile online görüşme yapabilirsiniz hem bilgi alırsınız ona göre hareket edersiniz dil konuşma terapisti
Cinarinannesi23 Raziye_33 Acele etmeyin bekleyin daha küçük bazı bebekler geç konuşuyor. Benim bebeğim kalabalık ortam gördü memlekette çok fazla ilgilenildi bir anda dili açıldı. Ama yeni yeni kelimeleri çıkarmaya başladı daha erken bence biranda konuşmaya basliyorlar
Sedaekrem Raziye_33 kac aylık 18. Ayında mınımum 2 3 kelimesi olması lazım diye biliyorum doktor demıstı
seyda53 Raziye_33 bebeğim 6 aylık kendi çapında bişeler söylüyo bazen baba diyo bazen o babayı uzatıp babababa diye söylüyo aba da dediği oluyor
biraslan-bircicek Raziye_33 14 aylık baba dışında bişey demio ve herşeye baba dio yani bilinçli bir şekilde baba demiyor onun için top da baba kedi de baba gibi ☺️
Raziye_33 biraslan-bircicek en azından bişey diyor gibi benim ki onu da demiyor anne diyor gibi geliyordu ama ondanda emin değilim ve başka şeylerden korkuyorum konuşamama gibi
_The_ANA_ Raziye_33 İlk kelimelerini tam hatırlayamıyorum çünkü çok küçüktü anne baba mama zaten diyordu ama 1 yaşından sonra komple dili çözüldü şimdi 23 aylık konuşmadığı şey yok