Ay-Bek Kızlar merhaba, 35 aylık oğlumla ağustos ayında tuvalet eğitimine başladım.İlk zamanlar günde 9 - 10 kez altına işedi. İki üç kere de altına kaka yaptı. Sonrasında çişini öğrendi. Gelince söylemeye başladı. Sadece kakasından korkup yapmamaya başladı. Onu da öğrendi sonrasında. Yani 3 - 4 günde tuvaletini öğrenmiş oldu. Gece bezlemeyi de bıraktım ilk tuvalet eğitimine başladığım günden itibaren. İlk hafta geceleri hiç altına yapmadı. Gündüz de hiç kaçırmıyor.Ama şimdi 2 3 günde bir sürekli geceleri altına işiyor. Artık temizlemekten sürekli işedi mi acaba diye düşünmekten çok yoruldum. 12 gibi uyursa 3 gibi uyandırıp su şişesine işetiyorum. Kaldırıp tuvalete götürürsem ağlıyor yapmak istemiyor uyku sersemi olduğu için. Ben de mecburen yataktan kaldırıp şişeye işetiyorum. Ama bu sürekli altına yapması beni çok yoruyor. Başına gelenler ne zaman bitti bu durum lütfen yardımcı olur musunuz? Ne yapacağımı bilmiyorum artık. Sürekli yıka sil yoruldum gerçekten.
Zeliff Ay-Bek üşüyor olabilir mi. Üşüyen çocuklar genelde altına işer bende üşüyünce sık giderim lavaboya. Her gün kaldırırsanız o saatlerde işemeye alışır aslında kaldırmasanız daha iyi. Akşam yatmadan çok sıvı almamasına dikkat edin çişini yapıp öyle uyusun. Dediğim gibi belki üşüyordur birde pijamasını kalın giydirip deneyin
Keremtugra Ay-Bek tuvalette ayaktami yapiyo eger oturarak yapıyorsa, siseye ayakta yapiyorsa tam boşaltamiyorda olabilir mesela, benim oglum normal tuvaltte oturarak yapiyo asla klozete gitmedi yeni yeni alisiyo klozete tam bitirmeden birakiyo
ArsAyz Ay-Bek Uyku saatine yakın sıvı alımına dikkat ettiniz mi hiç ? Yatmadan çok fazla sıvı tüketiyosa son zamanlarda ondan kaynaklı olabilir. Birde maşallah, ben 1,5 ay kaka savaşı verdim, 💩görmeyen bi tepem kaldı yani beterin beteri var 😂
CatBoy Ay-Bek yatmadan 2 saat önce sıvı alımını kesin. Oğlum 4,5 yaşında. 2 sene önce bıraktı bezi ama hala geceleri çok sıvı içtiğinde kaçırıyor. Uykusu derin olduğu için uyanamıyor. 5 yaşına kadar gece idrar kaçırmaları normal kabul ediliyor masane kasları tam gelişmediği için.
Mrcannesi Nazar olmuştur ilk hafta işememiş gece siz birine söylediniz kesin işemiyor diye bende yeni alıştırdım kimseye demedim 3 bucuk yaşında şu an bence sadece geceleri bezleyin o bez kuru olana kadar
Ay-Bek Mrcannesi evet başkasına da söyledim bu şekilde işemiyor altına falan öğrendi diye. Ama bir ay oldu baya da geçti öğrenemedi ben mi çok aceleciyim bilmiyorum. Altına da bez asla bağlamayın diyorlar. Bez bağlarsam çok uyanık beze geri dönmek isterse diye korkuyorum.
Mrcannesi Ay-Bek gece mecbur bezliceksin olmazki öyle işiyormuş devamlı dinlemiyor çocuk unutuyor dönmez sen her ağıza bakma canına yazık değilmi tuvalet eğitimi çocuk ne zaman hazır olursa bırakır zaten isterse 5 yaşında olsun 4 olsun uzman doktorlarda diyor 5 yaşa kadar diye hiç kendinide çocuguda üzme bence benimkide 3 bucuk yaşında alıştı 2 kez denemiştim 3 yaş sonrası hani alışabilir durumdaydı diye artık düşündüm olmadı 6 ay içinde 2 3 kez denedim konuşamıyor hatta kolay bıraktık konuşmadığı halde dediklerimi anlıyorsa
Ay-Bek Zeliff Evimiz aşırı sıcak aslında üşüdüğünü de düşünmüyorum. Bu ara sürekli aynı saatte uyandırıyorum sonrasında sabaha kadar tutmaya başladı. Umarım yaşamayız tekrardan çok zorluyor beni. Az tuvaleti olsa da yapıyor bazen altına işte 🤦♀️
Ay-Bek Keremtugra Keremtugra Normal alaturka tuvalete de götürdüm ama korktu yapmadı. İlk zamanlar lazımlığına yaptı. Sonrasında klozete yaptırmaya başladım. Hala da klozete yapıyor. Sadece gece uykusundan uyandırıp şişeye yaptırıyorum.
Ay-Bek Mrcannesi Gündüz tuvalet eğitimine başladığınızda gece bez takılırsa çocuğun kafası karışır ve bez kullanmanın rahatlığına alışarak beze geri dönebilir diyor uzmanlar canım. Senin dediğin gibi yaparsam işler tersine de dönebilir işte. Gündüz tuvalet eğitimine başladıktan 3 gün ya da bir hafta sonra gece bez kullanmayı bırakıp gece çişe alıştırma hareketine geçmelisin diyorlar. Yengemin oğlu var sürekli geceleri çocuğu bezledi çocuk 8 yaşında geceleri hala altına yapıyor 😐
Mrcannesi Hatta biride çevremde beze kaka yapıyo tuvalete alıştı dedi oğlumla beraber yaşları gecede beze işiyormuş çok çok doğal bişi her çocuk bir değil aslında
Ay-Bek ArsAyz Bizim de 3 kere altına kaka yaptı. Bir hafta falan kakasını tuttu. Tuvalete yaparken korkuyordu. Sonra ishal oldu birden. Kendinden alıştı kakasını yapmaya. Ben de çok korktum uzayacak diye. Bazen gece yatmadan su içicem diye ağlıyor suyu çok içiyor maalesef 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Mrcannesi Ay-Bek Ay bilmiyorumki çocuktan çocuga değişiyor gece bezleyen kişiler çok ama işiyor çoğu çocuk bezdirir yorar yani ilk bir hafta gece bezledim bi kez bile işemedi bezlemeyi bıraktım bi arkadaşımda dışarı çıkarırken otıbüste arabada çişi gelirse diue bezliyordu 4 yaşındaki çocugunu şok olmuştum bence bezlemeli ya zor olur ısrarcıysa ve beze işiyotdu o çocuk dışarda tuvalete gitmiyodu şaşırdım
ArsAyz Ay-Bek O zaman normal canım ya ıslatması. Kışın su tüketimi azalınca kalmaz belki, birde biraz daha büyümüş olur sorun hallolur diye düşünüyorum. Sürekli gece kaldırınca da alışkanlık yapıyo diyorlar iki ucu da kötü malesef. Külodun üzerinden bez bağlayanlar vardı uyuduktan sonra öyle bişey yapabilirsin 🤷♀️
Ay-Bek ArsAyz Bez de bağlamak istemiyorum alışmasın beze diye. Onu bağladığımı da anlar çok uyanık çünkü. İnşallah alışır diyebiliyorum sadece.
Ay-Bek CatBoy sanırım bizde de aynı sorun var. Tuvaleti gelince altına yapıp uyanıyor ıslaklığına. Bu ara sürekli aynı saatte kaldırıp tuvaletini yaptırıyorum. O zaman bile uyanmak istemiyor zorla yaptırıyorum. Evet ben de araştırdım okudum bir de erkeklerde daha geç gelişiyormuş.
CatBoy Ay-Bek Sabredin alışacaklar. Bez bağlamak gibi bir hataya asla düşmeyin ama kafa karışıklığı yaratır
Ay-Bek Mrcannesi çok karışık ya şimdi de 2 aydır gündüz altına asla bir damla kaçırmayan çocuk kakasını iki kere altına yaptı dün ve bugün kafayı yiyeceğim
Ay-Bek CatBoy yok asla bağlamadım. Gece bir kere kaldırıp tuvaletini yaptırıyorum ama şimdi daha beteri başıma geldi. Gündüzleri asla altına bir damla çiş kaçırmayan asla kaka yapmayan çocuk iki gündür altına kaka yaptı kafayı yiyeceğim