Mlkkrm Kızlar bebegım 1 yaşında aşırı ama aşırı yaramaz bütün dolapları açıyor koltuklara tırmanıyor tv izletmiyorum bi kere actım asla izlemedi yani çok aşırı uzuluyorum yoruluyorum annem hasta kemoterapi alıyor bebegım o kadar yaramazki annemın yanına dahi gıdemıyorum … Kızlar sizinde boylemi ne zaman düzelir bazen artık bagırıyorum elimde olmadan napım ne edim bilmiyorum
fatmaa37demir Mlkkrm kızım 11 bucuk aylik. Uyanık olduğu zaman 1 dk bile yerinde durduğunu görmedim çok hareketli. Bende oyun grubu buldum. Normalde 12 ay ve üstü ama 11 Aydan sonra kabul ediyorlarmış. Haftada 2 defa oraya götürmeye başladım. En azından orda hem oyun oynuyor hemde sosyallesiyor
Ogulluana Mlkkrm yaramaz değil hareketli diyelim benim oğlumda öyle canı sağolsun iki dakika durmuyor yerinde
Usnac1995 Mlkkrm benimkide öyle diyebilirim 1 dk bile yerinde durmaz. Tüm çekmeceler açılır içleri boşalır, bir gün mercimek yerde bir gün bulgur. Benim başka işim olmadığından hep peşindeyim yapacak bir şey yok ama sizin anneniz rahatsızmış, Allah şifa versin. Öyle durumda zor olur tabi
Baybars02 Mlkkrm canım 19 aylık oğlum var çocuk doğduğundan beri yaramaz desem inanır mısın ? 2 aylıkken yatağa yatirirdim emeklerdi. Erken ayağa kalktı erken yürüdü. Gün içinde sadece yemek yerken oturur ondada eli ayağı rahat durmaz 😅 amaaaa 2 gün önce sünnet oldu yavrum canı acıyacak diye ayağa kalkmıyor yürümek istemiyor sadece oturuyo içim gidiyo daha bugün dedim anneme. Keşke kudursa yaramazlık yapsa böyle durmasına gönlüm razı gelmiyo. Sonra düşündüm ki o bile ne büyük nimetmis. Çocuğu engelli olan bı adım atsın evi dagitsin diye dualar eden anneler var. Utandım bunca zaman sukursuzluk yaptığım için. Belki 2 gün sonra yine kudurmaya başlayacak yine sinirlenicem ama şuan düşüncem bu. İyi yönden bakmak lazım çok sukur sağlıklı çocuklarımız var belki sana da böyle düşünmek iyi gelir biraz evet çok zor ama napalim zaman Cook çabuk geçiyor buyuyolar ve bu günleri çok özleyeceğiz 😊
Usnac1995 fatmaa37demir oyun grubunda ne yapıyorsunuz bende götürmek istiyorum ama küçük geldi bana . Yürüyemiyor daha pek bir şey anlamıyor.
Baybars02 fatmaa37demir merhaba , ben de kışın çok biyere çıkamayacağimz için öğretmenliğe geri başlayıp yanıma almayı düşünüyorum oglumuda 19 aylık henüz. Ama oyun grupları da faydalı olabilir daha çok ilgilenebilirim oğlumla. Nerde gittiğiniz oyun grubu ve ücreti nedir acaba
fatmaa37demir Usnac1995 etkinlikler yapılıyor. Mesela bugün gittik. Duyusal etkinlik vardı. Çay Kahve yağ ile çamur yapmışlar onun içinden oyuncak hayvan kurtardık. Kalın spagetti makarnayı renklendirmilser onlarla oynadık. Parmak boyası ile oynadık. Onun haricinde şarkı söyleyip dans ediyoruz. Arkadaşları ile oyuncak oynuyor kaydıraktan kayıyor. Kızım da yürüyemiyor daha. Gelen bebeklerin en büyüğü de zaten 15 aylıkti daha. Emin olun sosyal olunca daha iyi anliyolar.
Usnac1995 fatmaa37demir çok iyiymiş aslında oğlum ortamlara ayak sağlayan bir çocuk sever kesin. İstanbulda mısınız acaba 💙
Sarecem Baybars02 Ay benim bebeğimde bugün 19 aylık oldu aynı sizin anlattığınız gibi tek fark benimki kız bebek ama yaramazlıklar aynı 🤣
Mlkkrm Baybars02 Cok haklısın canım oyle gulusu yetıyor ama bazen kendımı cok yorgun bitkin hisedşyorum
Sarecem Mlkkrm Allah yardımcınız olsun bende aynı durumdayım mutfak çekmeceleri günde 10 kere topluyorum kendi odasınında bu arada benim gardrobuma taktı sürgülü sürekli çekip içini açıp dağıtıyor koltuk tepeleri konsol masa üstleri bir dakika durmuyor tek bırakmaya korkuyorum
Mlkkrm Sarecem Aynısı ben artık evın butun kapılarını kapatıyorum bu kezde aglıyor şaştım kaldım resmen
2prenses1pren Mlkkrm maşallah benim oğlumda öyle ama 1 haftadır herşeye ağlıyor şamedikleri olmayınca resmen kriz geçiriyor 🤦🏼♀️
Aslicamm Mlkkrm aşırı ama aşırı yaramaz diyebileceğiniz bi bebek göremedim ben ortada normal bi 1 yaş bebeği çoğu bebek böyledir bebeğinizden beklentilerinizi değiştirirseniz daha mutlu olursunuz sanıyorum ki
Baybars02 Sarecem hahaha 😅 kızlar daha sakin olur laflarına inanmıyorum ben zaten çok hareketli kız bebelerde var 🫠
fatmaa37demir Baybars02 ben İstanbul Anadolu yakasindayim. Ümraniye tantavi de bir oyun grubu. Saatlik oluyor dersler ve aylara göre ayrılıyor. 12-24 24-36 falan gibi. 250 veriyoruz ders başı. Çok araştırdım her yer genelde aynı fiyat. Haftada 2 defadan ayda bin TL yapıyor zaten. Az bir para değil belki ama çok sevdi götürmeyi de düşünüyorum devamlı.
Baybars02 fatmaa37demir süper bence fiyatta gayet iyiymiş. Ben 12 ayında gorusmustum 1200 dediler aylık 4 ders. 7 ay geçti üzerinden şimdi daha da ucmustur fiyatlar. Malesef Avrupa yakasındayım yoksa isterdim 🥲
Eymen_17 Baybars02 canım Avrupa yakası neresinde oturuyorsun haftada 2 gün ücretsiz 1 bucuk saat oyun evleri var ben oğlumu yarın oraya götüreceğim belki senin oturdun yerlerde de vardır 0 36 ay her bebek için alım varmış