Yusufefem ben çocuğuma küçük bir klozet aldım bizim klozetinde yanına koydum orası onun tuvalet alanı olsun diye . Benim çocuk tam 24 aylık. 21,22 aylıkken yavaş yavaş başlamıştık. Benimde öğretme amacım havalar çok sıcaktı bizim orda bez sürekli pişik yapıyordu o sebep oldu. Ama uzmanlar 30 aylıkken başlayın demişti. Bizim amacımız çocuk tuvaletini arada bi yapmayı öğrensin sürekli altını bağlamayalım pişik olmasındu. İlk bir iki hafta sürekli şortuna yaptı ben her defasında güzelce söyledim anlattum . Bazen oyuna dalıp çişi unutuyordu ben sordum çiş varmı çiş varmı hep tekrarladım böylece iki hafta içinde çok güzel şekilde öğrendi. Şimdi 24 aylık kakası geldiğinde anne bok diyor afedersnz hemen koşup gidiyorz klozetine. Yada çişi geldiğinde çiş diyor. Koşuyor tuvaletine . Sadece alt pijamasını indiremiyor. Ama çiş yada kaka geldğinde biliyor ve orasını tutuyor. Birde mesela geceleri bez bağlıyorum. Bazen çişli kalkıyor bazen sabah geldiğinde söylüyor kuru yada yaş hiç farketmez ben geceleri çişle uğraşmayayım bu kadarı bile bana yeter diye takıyorum. Çünkü hiç öğrenemez sandım öğrendi çok şükür. 3 yaşına doğru da geceleri bezi keserim henüz ben de çocukta hazır değilz. Çok önemli bir yere gideceğimz zaman toplulukta tuvaleti bulmamın sıkıntı olcağı yerlerde de bez takıyorum. Eve geldiğimzde çıkarırken oğlum bak bezini çıkardım altına yapma diyorum oda tamam diyor . Çişi gelince söylüyor. Hep şey derlerdi aman beze bir daha alıştırma yoksa beze yapar hiç öyle olmadı . Güzelce tembihleyince anlatınca çocuk nereye nasıl yapcağını gayet iyi biliyor