Eliffffps oğlum ilk 6. Ayda yumurta sarısı tattığında ağzının kenarları kızarmıştı ama sonrakilerde bir sıkıntı olmadı. Sonra 9. Ayda yapılacak olan kızamık aşısı öncesinde yumurta beyazı denedim. Göğsünde kızarıklık ve poposunda pişik oluştu. Bunu doktoruna danıştık. 9. Ayda yapılan kan tahlillerinde bizden yumurta alerji testi de istendi. Ve kanda yumurta sarısı ve beyazına alerjisi çıktı ( hergün 1 yumurta sarısı yiyordu bu arada tabi, hiç bir yan etki yoktu) . Hemşire bizi üniversiteye yönlendirdi ama o dönem doktorun önerisiyle 1 yaşta yaptırmaya karar verdik biz aşıyı. Sonra 1 yaşa gelmeden biz yumurta beyazı vermeye başladık önce çorbada, sonra kekte, sonra da omlet vs şeklinde, hergün 1 tam yumurta yemeye başladı 10 aylıkken. Hiç bir belirtisi olmadı. Tabi 1 yaşında aşıdan önce tekrar kan testi yaptırdık alerji geçti mi acaba diye ama kan değerine göre yine allerjisi var gözüküyordu 🤷🏻♀️ ya o zamanlar insan gerçekten doğru düşünemiyor , neyse . Biz bu sefer üniversite hastanesine Prof dr’a muayene olduk. O da bize klinik tablo daha önemli, kanda çıktı diye alerji var diyemeyiz, kaldı ki alerjisi varsa bile biz burda aşıyı gözetim altında yapıyoruz dedi. Neyse bu 9. Ay zaten her yerde yapılmadığı için ve ilave çıktığı için çok da önemsemedim, zaten pek kimseyle görüşmüyorduk çocuk olsun büyük olsun. Neyse işte 1 yaşında üniversitede gözetim altında yapıldı aşısı. Velhasıl çok şükür hiç birşey olmadı.