Kelle0109pdk 😅 Sizin hayatınıza renk katıyormuş o zaman. 😅 Ben korku filmi de izlemem, kısacası sonradan zorla kazanmış olduğum bu güzel bakış açımı değiştirebilecek herhangi bir faaliyetten mümkün mertebe kaçınırım. 😅 Benim de eskiden evin içinde depar atmışlığım var elbette ama hep bir isyankâr tarafım varmış şu an hatırladım da yine bekarken evde tekken; “yeter be, korkmuyorum işte; varsanız varsınız, siz varsanız ben de varım. Allah herkesi yerinde yurdunda mutlu, mesut etsin” diye koridorda hem yüksek sesle hem de iyi dileklerde bulunarak “hey, ben dost” stratejisiyle bağırıp ahkâm kesmiştim ve yine işe yaramıştı o gün de son oldu. 😅 Bir de korkularımı yenme aşamasında şu huyum vardı korkunca korktuğumu belli etmeme çabalarım hat safhada oluyordu; kalbim küt küt nasıl atıyor ama surat ifadem, hareketlerim falan sizi zerre sallamıyorum havalarındaydım. 😅
Şaka bir yana da ben şöyle düşünüyorum; çocuklarımız da bu yollardan geçecek ve o dönemleri geldiğinde en sağlam şekilde dimdik durabilmeliyiz yanlarında, biz ne kadar güçlü ve mantıklı olursak onların da atlatmaları o denli kolay olacaktır. O yaşlarda arkadaşlarından bir sürü hikâye duyacaklar, merak ederek araştırmaya başlayacaklar, deneyimler edinecekler ve tüm bunları psikolojileri kaldıracak mı, kaldırmayacak mı hep bir soru işareti… Yani o mantık bilincini evlatlarıma da yerleştirebilmek benim için çok önemli. 🤗