Sezgin1223 Bebeğim 4 ay 17 günlük tabi ki hiçbirşey vermiyorum sadece anne sütü alıyor. Ama kayinvalidem birkaç defa salatalık tuttu bebegimde meraklı meraklı emmek istedi etrafımdakiler de yavaştan tadıma başka diyor. Sizler nasıl ilerlediniz lütfen tecrübelerinizi paylaşın
aysecikm Sezgin1223 ben dört aylıkken başladım ama sadece mama yiyordu anne sütü alsa belki 6. Ayı beklerdim
Iki_pasa_annesi Sezgin1223 bizde 4 aylıkken söyledim doktora her yediğimzde heyecanlanıyor oda istiyo belli oda kilosu gayet iyi ama başlamak istiyorsanız 5.aylik olmasını bekleyin dedi tadına başlarsınız sonra yavaş yavaş püre çorba devam edersiniz dedi
Anlasece Sezgin1223 anne sütü alıyorsa ek gıdaya erkenden başlamak çok mantıklı değil sonuçta doyuyor bence 6. Ayı bekleyin 🤷🏻♀️
Roxymila Sezgin1223 Takip eden doktor karar veriyor buna sizin bebeginizin gelisime ve beslenme duzenine gore. Bizde 5. Ayda sadece tadimlara baslamistik.
aysecikm Sezgin1223 ben üç gün kuralına falan uyumadim kendi bildiğim gibi ilerledim önce ilk gün yoğurt verdim bı çay kaşığı kadar sonra ertesi gün patates kabak havuç brokoli diyer hergun ayrı bı sebzeyi haşlayıp birer tatlı kaşığı kadar yedirdim sonra bu sebzeleri karıştırıp çorba olarak verdim sebzeleri yogurtlayip verdim meyveleri yogurtlayip verdim şuna 4 ay 20 günlük ekstra olarak tarhana veriyorum bazen bazende organik bisküvi tereyağı kendi yaptığım lor peyniri muz yada başka meyve veriyorum arada bebek irmiği pişirip içine meyve yada sebze ekliyorum yani 6. Ayda bebeğe verilebilecek birçok şeyi denettim diyebilirim
Sezgin1223 Aryayldrm peki yiyor mu bebeğiniz yani bunların hepsi için 4 ay biraz erken gibi geldi. Allah bağışlasın bu arada 🌺
Ececiiim Anlasece oğlum anne sütü alıyor. Gelişimi gayet iyi. Doktorumuz 5. Ayda başlattı ek gıdaya. Erkenden herşeyin tadını bilirse ilerde seçiciliği azalır dedi ki çevremde gerçekten böyle çocuklar var
Anlasece Ececiiim doktordan doktora değişir ama herşeyin bir zamanı var diye dedim tabi tercih meselesi. 🤷🏻♀️
Linabuse1002 Sezgin1223 bende 4 bucukta başlamıstım ilk yogurt verdım mamayla beslenen bebek benım sonra kabak denettım haslayıp blandır gecırıp zeytınyağ koydum içine verdım havuç verdım bal kabağı falan 3 gun kuralı yapmadım hiç bişeyede alerjısı yok cok sukur suan 7 aylık muhtesem iştahlı bır bebek erken başladıgı için ek gıdaya herseyı yıyor ben ne yersem onada verıyorum