Ftmysf1007 Bebeğinizin aylara göre gelişimsel takibini neye göre yapıyosunuz. Doğduğu tarihe mi doğması gereken tarihe mi ?
Melike-emirasaf Ftmysf1007 doğması gereken tarihe göre yapilmasi gerekiyor Muş ben gittiğim bütün doktorlara sordum hepsi aynısını soyledin
Melike-emirasaf Ftmysf1007 kac aylik bu arada bebisiniz oglum 7. ayina giricek hala oturamiyo normal olarak ta 5 aylik
gececimon Ftmysf1007 anne karnında 3 hafta, 3 hafta da erken doğarak 34 haftada doğdu her muayenesinde doktor yaşıtlarıyla aynı dedi bende gelişimini doğduğu güne göre hesaplıyorum doktor da öyle hesaplıyor gelişimi tam olduğu için
Femme1 Ftmysf1007 merhaba. Benim oglum 35+4 de dogdu. Doktorlar asi ve vitaminler dogdugu tarihe qma yapmasi gereken beceriler 40 hafta ya yani doğması gereken zmaama gore hesap edilir dedi. Oglum 4 hafta geri hesapliyoruz. Normalde 3 aylik ama 2 aylik olucak. Oyle ilerliyoruz
Ftmysf1007 Melike-emirasaf doktora erken doğdu geriden geliyodur ondan olamaz mı dedim. Alakası yok doğduğu tarihe göre olavwk. Küvözde kalmamış dedi.
Ftmysf1007 Melike-emirasaf 2 aylık. 33 haftalık doğdu bugün doktor göz takibi yapmıyor sese yepki yok otizm olabilir dedi. O kadar kötüyüm ki
Polenuskov Ftmysf1007 2 aylık bebeğe otizm teşhisi koyulamaz. Benim bebeğim de 34 haftalık doğdu 2 ay muayenesinde doktoru yeni doğmuş gibi kabull ediyoruz demişti. Bence üzülmeyin ve başka doktora gidin bana pek mantıklı gelmedi doktorunuzun dediği.
Myword Ftmysf1007 bunu diyen doktoru acilen değiştirmelisin öyle şey mi olur Allahım nasıl küvez de kalmadı diye normal tarihi baz alır çok erken doğmuş bebeğin benim kızımda 33 haftalık doğdu ve göz takibini 3. Ayda yaptı şuan devamlı yüzümüze bakıyor gülüyor ismine dönüp bakıyor 5 aylık Allahım inşallah senin bebeğinde bu şekilde olur üzülme hiç doktorunu değiştir ben erken doğduğu için 3. Ayında çocuk nöroloğuna da götürdüm beyin için gelişimine baktı göz temasını bende söylemiştim ona ve oda bu çocuk daha 1.5 aylık sayılır bakar demişti
Fundaaaa Benim oğlum da 34 +0 da dogdu ama gelişimi iyi şükür doğduğu günden baz aliyo doktor boyu kilosu şuan tam ayına uygun şükür 7 sy 12 günlük ama hala desteksiz oturamıyo gerici bu programda bakıyorum normalmiş endişelenmeye gerek yokmuş 8 ayda anca oturuyorlarmis
Ftmysf1007 Myword Allahım evladınızı size bağışlasın. İçimi rahatlattınız. geldiğimden beri okumadığım yazı izlemediğim video kalmadı. Ağlamaktan gözlerim şişti. Teşekkür ederim inşallah bir şeyi yoktur 🙏🏻🥺
Myword Ftmysf1007 inşallah sizinde aynı şekilde üzülmeyin çoğu doktor 1 yaşından önce otizm teşhisi konmaz diyor onlar da keyfinden demiyor çünkü belirtiler varmış gibi varken birden yok oluyor sizin bebeğiniz 2 aylık inşallah sağlıkla büyür