muhendisanneeee Merhaba kızlar, sorum başlıkta. Sürekli temas halinde ve benimle olmak istiyor okuduğum kitabı bile kıskanıp yırtıyor. Aşırılık var bunu nasıl normalleştiririm? Oyun terapisine giden pedagog desteği alan varsa aramızda tavsiye alabilir miyim?
aysekaran muhendisanneeee aynı sorunu yaşıyorum bebeğim 14 aylık kimseye gitmiyor yapışık resmen tuvalete gitsem ağlıyor telefon oynuyorum atıyor sadece onunla ilgilenmemi istiyor oyuncakları bana getiriyor oynayalım diye ben nerde yanlış yaptım bilmiyorum fazla ilgi gösterdim diye beni suçluyorlar ben bu hale getirmisim 🥺
muhendisanneeee aysekaran Aynı şekilde o kadar özendim o kadar ilgilendim daha da bağlandı. Hayır bir de okuduğum kadarıyla bağımlılığı doyasıya yaşayan çocuklar sonrasında özgürleşirlerdi. Daha da yapıştı.
emayy aysekaran bizden başka kimseye güvenmiyorlar tek arkadaşları da biziz bence 7 /24 bıkmadan usanmadan her anlarında biz varız diğer insanlar sadece severken var ve tabikj biz fazla ilgi gosterecez bu konuda kimse seni suclayamaz .benim kızımda aynı tuvalete giderken bile ağlıyor gece benimle yatıyor yanından kalkınca ağlıyor çok zor birine gider darlandigim zamanlar oluyor tabi ama yapacak birşey yok bu konuda zaten büyüyünce uzaklaşıcaklar
aysekaran muhendisanneeee bizimkilerde ters etki yaptı galiba. bir çözüm istiyorum artık çok yorucu oluyor
aysekaran emayy her zaman ilgim üzerinde ama arkadaşımın kızı var aynı gün doğdular gidiyor oynuyor başkalarında duruyor benimki biri sevmeye kalksa pacama yapışıyor özgüvenimi yok diye üzülüyorum
muhendisanneeee aysekaran heh aslında bu demek istediğim karşılaştırdığımda sakin sakin oynuyor diğer çocuklar
aysekaran muhendisanneeee biraz bensizde yapabileceğini anlasın diye babanesine bırakıyorum en fazla 1 saat sonra kıyamet kopmuş arıyorlar gel diye umarım çözülür
muhendisanneeee Dilaylaa yaşıtları ile de hiç geçinemiyor hiç paylaşmak istemiyor ama bir araştırabilirim
EndlessLove_ muhendisanneeee benim kızım 2 ay sonra 2.5 yaşında olacak inşallah ☺️ tam 2 yaş dönemlerinde aşırı düşkünlük vardı sürekli kucağımda veya yanında istiyordu bişey yapamazdım. Durumlar gereği öyle çok sosyalde olamadı parkta oyun alanında sürekli beni yanında isterdi. Bişey yapacak sende gel diye tutar çekiştirirdi. Şimdi doğu görevindeyiz bir kaç arkadaş edindi yeni yeni açılmaya başladı evde de dışarda da ☺️ ama hala var ara ara yokluyor. Bu aralar son azı dişleride çıkıyor ondan dolayı da ayrı bi huzursuzluk var elini tutmak istiyorum diyor odada çıkınca çığlık kıyamet zaman zaman ağlamalara devam🤷🏻♀️