Melovealp Merhaba hanımlar; Bebeğim 5 ay 20 günlük doktor tavsiyesi ile tadımlara başladık ben bir hafta önce yoğurt tattırmıştım,hemen akabinde verebilirsin dediği için meyve süzgecinde armut ve elmada verdim. Bir kaç gündür bebeğimin yüzünde isilik gibi döküntüler oldu ve çığaldı pazar günü çocuk acile götürdük alerjidir deyip damla verip gönderdiler.Sebzelere devam et denildi ve dün ve bugün kabak yoğurt verdim.Bugün yine kızarıklıklar çoğalmış az önce farkettim.Yoğurt yani inek sütü alerjisi yaşayanlar belirtiler nelerdi?Nasıl geçti neler yaptınız söylerseniz sevinirim.Ben yoğurttan şüpheleniyorum.
Elf_moms Melovealp bizde daha 2 ayliginiz canım bizde de var alerji.yuzde döküntü,kuruluk,kaka yapmada zorluk,mukuslu kaka,gaz sıkıntısı, huzursuzlanmalar ,ağlamalar oluyordu bizde.sut ve süt ürünleri diyeti yaptim
Melovealp Elf_moms ben bunuda sormak istiyordum aslında çok azalsada hala anne sütüde sağıp veriyorum ve hepte verdim herşeyide yedim hiç böyle olmamıştı.Acaba anne sütünden geçmeyle direk yemek aynı şeyler değil mi ? Eğer inek süt alerjisi olsa ben emzirdiğimdede olmazmıydı ?
sema_068 Elf_moms merhaba size teşhis nasıl konuldu? Bizde de aynı sıkıntılar var. Daha 20 günlüğüz. Sütüm çok az. Mamadan devam ediyorum. Çok huzursuz çocuğum. Daha küçük olduğu için testler çokta doğru sonuç vermeyebilirmş
Elf_moms Melovealp aynen senin sütünden de geçer canım.belki verdiğin başka bir şeye tepki göstermistir.takip et olmadı.her gün tek birşey ver reaksiyonunu olcersin
Elf_moms sema_068 aynen bizede küçük diye test yapmadılar.belirtiler süt alerjisini gösteriyordu.mukuslu kaka yüzde döküntü gaz kaka şikayeti huzursuz ağlamaları vardı.diyete girdim.test yapmadıkları için de biraz buyuyene kadar büyük oranda alerji yapan herşeyi kestiler
Elf_moms sema_068 tavsiyem mamanizi değiştirin süt alerjisi varsa süt içeriği olmayan mama deneyin bakalım nasıl olacak