Merhaba, vakit ayırıp yanıtladığınız için teşekkürler. 🌺
efe0601 Yasal olmayan yollar aklımın ucundan dahi geçmiyor, bahsetmiş olduğum gibi her yıl düzenlenen green kart çekilişi sonucunda kazanırsam eğer Amerika hayatımda anlam kazanabilir, onun dışında oluru yok. Oraya geldiğimde de garsonluk, kasiyerlik vb. işler yapmak istemem açıkçası belki ilk birkaç ay çevre edinene ve mesleğimle alakalı iş bulana kadar mecburiyetten olabilir onun dışında konfor alanımı düşürmek değil, yükseltmek isterim. Sizin kaldığınız bölgenin ismi nedir acaba, paylaşabilir misiniz rica etsem? Vermiş olduğunuz bilgiye istinaden kabataslak hesap yapıldığında aylık 2 kişi için 6.720 $ kazanç elde ediliyor, belirtmiş olduğunuz kira bedeli düşüldüğünde ise 4.420 $ kalıyor geriye; peki kalan bu tutarla 1 ay boyunca geçim sağlamak ve alım gücü göz önünde bulundurulup Türkiye’yle kıyaslandığında nasıl bir sonuç elde ediliyor? 🌺
Zera Kesinlikle sadece yasal yollar ve kaliteli en azından beyaz yakalı bir yaşam hayâl ediyorum. Ülkeden beklentim aslında şöyle; refah seviyemin yüksek olmasını beklerim, elbette uçuk kaçık bir beklentim yok ama köle sisteminden ziyade günde 8 saat masa başı ve gerçekten verimli olabileceğim bir işte kazandığım parayla temel ihtiyaçlarımı karşılayabilmemin yanında bir de ufak birikim yapabilmek iyi olacaktır. IT kursundan bahsetmişsiniz, eğitim süresi ne kadar acaba? Belirttiğim gibi çok basit ve kendi çapımda internet üzerinden öğrenebildiğim kadar amatör bir bilgiye sahibim yazılım hakkında. Kursa herhangi bir başvuru şartı var mıdır acaba? Aslında bir YouTube videosundan görmüştüm yine yazılım üzerine bir kurstan bahsediyordu, kurs sonunda ücret ödemeli ve %90 iş bulma garantili olduğundan bahsediyordu. Böyle bir şey olabilir mi? Kısacası orada vasıfsız bir elemen olmak kesinlikle istemiyorum. Aslında Amerika nedense bana çok hareketli ve tehlikeli geliyor belki cahilliğimden böyle düşünüyorum bilmiyorum, yani bir ülke tercihi yapsam o ülke Amerika olmazdı sanırım daha çok Hollanda gibi daha sakin ülkeleri tercih ederdim fakat Amerika, Türkiye’den tek çıkış kapım olduğu için mecburum hatta daha sonra Hollanda’ya geçiş yapabilmeyi çok isterim. Sağlık sigortası için evet ben de çok olumsuz yorum duymuştum, çözülebilir bir şeyse ne mutlu. 🌺
miniktosbagam Yasal yollar dışında gelmeyi ben de doğru bulmuyorum, kesinlikle aklımdaki soru işaretlerinden en büyüğü de bu; kredi notumuzun ve kira geçmişimizin olmaması. İlk adım attığımızda düzen kurmak çok zor olacak gibi, hiçbir tanıdık yokken yani insanın gözünde çok büyüyor, valizlerle bilmediğin bir ülkenin ortasında kalmak çok ürkünç geliyor açıkçası. İlk girişte böyle yardımcı olabilecek bir sistem, kuruluş vs. var mı acaba? İnternetten araştırma yaptığımızda herkes farklı bir şey yazmış oluyor. Eyalet tercihimi yaparken düşünüyorum da kazancım giderimden fazla olmalı, çevremdeki insanlar mutlaka saygılı ve kendini geliştirmiş olmalı, kavga gürültüden ziyade güleryüz ve anlayış görmeliyim. Stresli ve suç oranı yüksek bir eyalette bulunmak istemem açıkçası; sakinlik, huzur ve insaniyet çok önemli benim için. Elbette ki çocuk için güvenli bir ortam olmalı mutlaka. Yani şunu da merak ediyorum aslında adalet nasıl orada? Türkiye’deki gibi kan gövdeyi götürmüyordur umarım… 🌺