afra_krdg 47 günlük bebeğimin kilosu 4700 g sizce normal mi? En son bir hafta önce tartıldık. Şu an 53 günlük ve mama almak zorunda kaldım. Hemşire kilosu gayet iyi dedi ama yine de üzülüyorum. Zayıf geliyor gözüme. 😔
egee_momm afra_krdg kilosu gayet iyi belli ki sütünüz var niye mamaya başladınız ki? Kaç kilo doğmuştu bebiş
Eailesi4 afra_krdg anne sütü gibisi var mı aylık 500 Gr altında almadığı sürece çok normal ve gayet iyi kilo almış kilo sağlık değil hemşire iyi demesine rağmen neden mama ya başladınız anlam veremedim ayda kaç kilo almasını istiyorsunuz
Bugleminannesi28 afra_krdg bebeği obez yapma durumu niye var anlamam Sürünüz gayet iyiyken ve hemşireniz kilo alımının iyi olduğunu söylerken neden mamaya başlarsınız anlam veremem kilosu neye göre az geliyor acaba 47 gubluk diyprsunuz 3 kilodan kaç kiloya gelmiş 1.5 kg almış daha ne olsun çok kilo iyi değil bilginize
Melekinan Kaç kilo doğdu acaba ? 3020 doğdu bizim geçen tartıldık 6085 gram geldi geçen ay 270 Gr almış sadece bebekler ilk aylarda 1 er kilo alıyo sonra yavaslyor kilosu . 5. Ayın sonunda doğum ağırlığının 2 katına, 1 yılsonunda ise 3 katına çıkarlar.
afra_krdg Benim ilk anneliğim. Çocuğum doğduğundan beri o kadar çok psikolojik baskıya uğradım ki. lohusalık bir yandan insanların negatif düşünceleri bir yandan. Yok bacakları mı ince kalmış. Yok kafası mı küçük. Sürekli yanımda bunlar söylenince bende kendimi yetersiz hissediyorum haliyle. Bebeğimin boyu 57 cm. Bu arada.
afra_krdg Maksadım anne sütünü kesip mamaya başlamak değil. En azından günde bir kez veririm diyerek mama aldım.
rmysa06 afra_krdg size naçizane tavsiyem günde bir kez dahi olsa mama vermeyin bu kilo alımı gayet yeterli bebeğiniz için niye derseniz kendimden biliyorum ben de günde bir kez veririm diyerek başladım ardından meme reddi ve sonuç su an emmiyor herkesin aynı olacak diye bişey yok ama sadece anne sütüyle devam etmenizi tavsiye ederim
afra_krdg rmysa06 meme reddi biberondan dolayı mı yoksa tat farkından dolayı mı? Eğer biberon yüzündense mama olmasa da ben sütümü sağıp günde bir kere biberonla veriyorum