Basak71_ biberon ve emzik asla vermeyin bu süreçte meme reddine en büyük etkenlerden biri tam bu aylar(3-4) red ayı! 1.5 ay süren red dönemini atlatmış biri olarak söylüyorum uykuluyken, ayakta, gezinerek, yanında yatarak emzirmeyi deneyin asla pes etmeyin dönecek inşallahhh. bu dönem büyük bir atak var. bu atakta bazı bebekler memeye yapışıyor bazıları malesef bizim bebekler gibi ret edebiliyor. duşta ten teması yapın duştayken emzirmeye çalışın. şahsen ben mama vermedim; evet az kilo aldı o süreçte ama asla mama vermedim onu bi doktorunuza sorun ama . emzik kullanıyorsa emzikte ret sebebi malesef bırakın. benim oğlum memede uyuyan bir bebekti ve o dönemde ayakta sallayıp emzirmekten ayaklarımda nasırlar oldu.ama pes etmedim şükür döndü 1.5 ay sonra, şu an biz 8 aylık olduk.emzirirken el hadi zikrini de çekin🙏🏻 sütünüzün yetersizliği ile ilgili değil inanınki ha ama şu var pes ederseniz emmediği için sütünüz azalacaktır.bebek ne kadar emerse o kadar süt olur. geceleri, uykuluyken hiçbir bebek memeyi red etmezmiş emzirme danışmanları söylüyor bunu. gündüz emmelerini gece emmelerine döndürün bu ay biraz uykusuz kalacaksınız ama çabalamak lazımmmm. kolay gelsin allah sabırlar versin.