Balkes psikolojik danışmanım, çocuklarla çalışıyorum. Anasınıfında, ilkokulda sık gözlemlediğimiz bir durum çocuk bunu haz almak için yapmıyor emin olun, hatta bunu yaptığının bilincinde bile olmayabiliyorlar. Kendilerini keşfetmeleri için tanımaları için bir süreç ve üzerine gidilmemeli. Konuşuyorum demişsiniz lütfen konuşmayın, dile getirmeyin ki bu aklının bir yerinde yer etmesin cinsel gelişimine zarar vermesin. Şu anda anal dönemden fallik döneme geçiş aşamasında ve ilgi odağı genital bölge olacak, buna kendisinin alışmasını gelişim basamağını tamamlamasını sağlayın ☺️ Dikkat dağıtabilirsiniz ama hep o anlarda ilgisini çekmeye çalışırsanız bu da olumsuz etkileyecektir bazen izin verin, üzerine durup konuşmayın bu kesin tavsiyem. Hatta çocuk doktoru bir velim vardı çocuğunun okulda bu davranışı gösterdiğine şahit olup paylaştım ve babanın tepkisi (kız çocuktu üstelik) çok normal hocam bu yaşta olacak olmasa sorun arardım ben dedi ☺️ Yani rahat olun, kendinize ve oğlunuza izin verin☺️ Çok uzun yazmışım hakkınızı helal edin 🙈