Iscan Daha yeni doğum yapmışsın canım merak etme yavaş yavaş çoğalacak. Şuan 1-2 damlası bile bebeğini doyurmaya yeterli.
23 ay emzirmiş bir anne olarak tavsiyelerimi sana yazayım;
Günde 3 lt su içebilirsin. Su sütünü artıracak en güzel besin.
Her yemeğine kimyon dök; hem senin hem bebeğinin gazını alacaktır.
Her akşam 1 bardak rezene çayı demle iç; hem süt yapar hem gazı alır.
Dana ciğer yiyebiliyorsan haftada 2 kez tüket. En güzel süt arttıran besinlerdendir.
Bol bol yeşillik tüket.
Ceviz, yumurta, bulgur pilavı, yeşil mercimek, tahin pekmez, kısır bunlar bana çok yarardı sütümü çok güzel arttırdı.
Bunların dışında evde sana yardımcı olacak biri varsa sen bol bol dinlen. Bebeğin her uyuduğunda muhakkak sen de uyu. Bedenin ne kadar dinlenmiş olursa psikolojin o kadar iyi olacağından sütün de güzel gelir.
Hepsinden önemlisi ise sütün artması için bol bol emzireceksin. İlla 2 saatte bir olmasına gerek yok. Emzirdin aradan yarım saat geçti bebeğin ağladı ver memeni emmek isterse emsin.
Mochi pompalar var şiddetle tavsiye ederim. Ben ilk 2 ay onu kullandım. Bir göğsümü oğluma verip diğer göğsüme onu taktım. Çünkü emzirirken diğer göğsümden akan süt boşa gidiyordu. Böylece hem boşa gitmemiş oldu hem de buzluğa sütümü yedeklemiş oluyordum.
Gün içinde kaşık biberon ile bebeğime sağdığım sütü de veriyordum içmediğini de buzluğa stokluyordum.
Sık sık emzirmek sütünü arttıracak en güzel yöntemdir. ♥️