maysa-19 Kızlar bu solak olayı ne olacak.benim kızım solak şuan makas ,kaşık,kalem tutması geride ve el kaslarına bağlıyorlar.ama aslında çocuk solak etkilemez diyorlar ama bence etkiliyor.dönduremiyor tutamiyor.nasil yardımcı olabilirim
Busramaden maysa-19 hem solumu hem sahımı kullanıyorum ve genelde dr lar beynımın de ıkı tarafını kullanabıldıgımı soyluyolar cocugunuza bıraz zaman verın zamanla kendılıgınden oturucaktır zorlamanız onu strese sokar
bademli_puding maysa-19 benim kızımda solak okulda en başta bazı konularda zorlandık onun dışında çok da zorluk yaşamadık
Pol34 maysa-19 benim annem hem sağlak hem solak iki eliyle de yazar yer falan eşim solak bence kızım da solak genelde bir şey uzatınca sol eliyle alıyor kaşığı çatalı iki eliyle de tutuyor ama kalemi falan sola akıyor hemen
maysa-19 [silindi] peki sağ kulladiginiz oluyormu.mesela bana kimisi sağa alıştır alışır diyorlar.kimi hem sağı hem solu kullansin diyor.kimide hep sol kullansın diyor 😑
[silindi] maysa-19 Annem sağ elime verirmiş ben inatla sola alırmışım. Yemek ve yazı işlerimi sol elimle hallediyorum. Voleybol ve hentbol oynarken sadece sağ elimi kullanıyorum. Sol elimde çok güç yok vuramıyorum.
maysa-19 [silindi] Sol elimde çok güç yok vuramıyorum. İşte bunu öğretmenleri el kasları gelişmemiş/az gelişmiş olarak yorumluyor oysa eliyle börek vs.yerken gayet rahat elleri güçlü koparır böler ama bu makas kalem olaylarında çocuk tutamiyor düşürüyor yamuk yapıyor.
[silindi] maysa-19 Yazma konusunda hiç sıkıntı çekmedim ama hep bastıra bastıra yazarım bu ona erken mi bilmiyorum canım
maysa-19 [silindi] bakalım bu seneki öğretmeniniz çok ilgili hevesli inşallah bu konularda destek olur çözeriz.gecen seneki çocuğu hep olumsuz motive etti çocuk yapabiliyorsada hep reddetti bişey yapmayı.
maysa-19 Busramaden yok zaten şöyle tut vs.diye hiç yönlendirmiyorum şuan o nasıl yaparsa öyle .ama zorlanıyor doğal olarak buda el kasları gelişmemiş olarak yorumlanıyor kesemiyor yapamıyor diyorlar