Ezgigndz Bebeğim 9aylık adıyla seslendiğimde hiç bir şekilde bakmıyor oturduğu yerde poposunu ileri geri sallıyor ama fazla tv izliyor bundan kaynaklı olabilir mi yoksa otizm belirtisi mi ??
uyarnur Ezgigndz canım 9 aylık bebek neden fazla televizyon izliyor tabii ki de ondan yani çocuk daha çok küçük ve televizyona ekrana maruz kalıyor dışarıya kendini kapatmaya başlamış kesinlikle ekrandan uzak tut
Aslananne1 Ezgigndz 15 aylık TV ne bilmez yeri geldi yemek yapamadim durmadığı iicn temizlik öyle ama 2 yaşına kadar açmayı düşünmuyorum kesinlikle
Uzayyy Herkes bağıra bağıra Tv yasak diyor , 2 yaşına kadar izletmeyin diyor . Siz durumun farkındasınız ama dur demek yerine bundan mı diye soruyorsunuz. Belki ondan değil ama belki de ondan olacak . Bence bebeğinize bu kötülüğü yapmaya devam etmeyin
Dondurmalikahve Ezgigndz Çocuğun adına bakmasını istiyorsanız biraz zorlanacaksınız oyalayacak şeyler illaki bulunur yoksa adına bakmama dışındada başka belirtilerle karşılaşabilirsiniz tvyi yasaklamaktan başka çare yok
Busraa12 Be Ezgigndz Yetişemesyebilirsiniz eşiniz size bu konuda yardım etmedi etmiyorsa sizde her işi bırakıp çocukla ilgilenmelisiniz bence. Bu dünyanın işi bitmez bende şu an temizlik yapıyorum bebeğim durmuyor onu bırakıp ona koşuyorum gerekirse iki hafta da bitsin temizlik önemli değil. Bazen yemek yapmıyorum bazen iki hafta evi süpürmüyorum yeter ki bebeğim gözümün içine bakıp şımararak gülsün.
Semaaa39 Ezgigndz ben de tek başıma bakıyorum. Evde yemek pişmiyor ev bi gün derli topluysa ertesi gün dağınık kalıyor vs vs. Hiçbirşey cocugunuzdan daha değerli değil öyle düşünün. Daha çok çoooookk küçük. Ona bu kötülüğü yapmayın lütfen.
aysecikm Ezgigndz inanın benim bebeğim de durmuyor bende ne temizlik ne bişey yapıyorum bütün gün onla ilgileniyorum bazen açık olunca gözü gidiyor bikac dakikalığına onda bile telaşa kapılıyorum bişey olurmu diye bı sure idare edin bişey yapmayın biraz büyüyene kadar en azından TV izlemeyi kesince bence çocuğunuzdaki davranışlar duzelicektir üzülmeyin
Beril4226 Lütfen ama lütfen TV açmayın oyuncaklara meşgul olmuyor mu bebeğiniz temizlik iş güç dursun bı kenarda onunla oynayın vakit geçirin ha illede temizlik yapacaksaniz yanınıza alın hem konuşun hem temizliği izi yapın ama lütfen TV’den uzak tutun
Kutayeda Bır yasına gelecek 10dk ızlememıstır hep kapalı tv ıs gormeyın dıyemem temızlıkte lazım ama yürütece koyuyorum yanımda gezıyor konuşuyoruz mutfakta mama sandalyesine oturtturuyorum meyve doğruyorum önüne yada oyuncak verıyorum çamaşır kastlarken yatağa oturtturuyorum oynuyor bu hep boyleydı evet zor oluyor yapılacak ıs 2 3 saatte yapılıyor ama böyle olması gerekıyor hergun 1 buçuk saat parka gidiyoruz market gezıyoruz
Melovealp Çocuğuma tek başına bakıyorum daha 10 dk tv görmedi hiç açmam.Evin çamaşırını işini o uyudukça yada birlikte şarkı filan söyleyerek yapabildiğim kadar yapıyorum.Yapamasamda hiç önemli değil zaman buldukça yaparım.9 aylık bebeğin tv izlemesi ne demek yani.Hiç bir bahane kaldırmaz
Ygtoglm-- Ezgigndz TV ye karşı değilim fakat 9 aylık bebek için hiç iyi bişey değil. Hele ki uzun süre izliyorsa . Suan gelişim öğrenim sürecindeyken .bence TV yi kapatın izletmeyin ve gelişimindeki farkı görün derim.
queen_mom Ezgigndz canım yapabildiğin kadarını yapacaksın.cocukla herşey dört dörtlük olmaz. Önceliğimiz çocuklar lütfen iş yapmak için çocuğunu ekrana maruz bırakma. TV izletip sonuçlarından sonra çok pişman olanlar var burda
PamukPrensesannesii Ezgigndz Tek başıma bakıyorum cümlesini bir bahane olarak görüyorum. Bende dahil burada çoğu kişi tek bakıyor. Çocuğunuzun iyiliğini düşünüyorsaniz gerekirse kucağınıza alıp iş yapın. Ayrıca bu çocuk hiç uyumuyor mu Allah aşkına ? Her gün harala gürele ev temizleyip yemek mi yapıyorsunuz ? 1 gün temizliginizi yapıp bitirin , 2-3 günlük te yemek yapın. Diğer günlerinizi bebeğinize ayırın nacizane tavsiyem ..
Oynakbalina Tamamda niye herkes bu kadar yüklendi kadına sorup soracağına pişman ettiniz bazen gerçekten haddinizi asiyosunuz. Evet yaptığı doğru bi sey olmayabilir ama elestirmek yerine sorusuna cevap verebilir kibarcada uyarabilirsiniz. Kötü niyetle soylemeseniz bile bazilarinizin üslubu inanilmaz rahatsiz edici.
Telaslianne @Ezgigndz otizm sonradan olmaz.Nörogelişimsel bozukluktur. Ama bebeginizde gelisim geriligi gec konusma dikkat eksikligi yapar. En az 2 3 yıl ekran görmemesi gerekir 15aylik hep kucak isteyen oğlum var. birde 1 sınif özel egitim ve spora yüzmeye giden oglum emij olun 1 saat boslugum yok bulaşik makinesini beraber bosaltiyoruz 10 dk degil 20 dk sürüyor ev isleri hep beraber egleniyorlarda oyun gibi geliyor çogu zaman cok bunalip aglayasim geliyor ama ilk 3 yaş cok önemli geri gelmicek bi daha lütfen ekran göstermeyin cocuklar büyudügünde kirlenen eviniz olmicak ama gelisim geriligi olursa bir ömür ugrasirsiniz cok zor