snm0912- Bebeğim 10. Ayına girmek üzere ilk çocugum ve eline bişe verdiğimde boğulma refleksi veriyor sürekli kaç kez salatalık verdim hep tıkandı boğazında kaldı hala aynı . Eline bişe vermeye korkuyorum normal mı peki benim gibi olanlar var mi kendinin bişe yemesine izin vermiyorum 😔 üzücü evet ama korkuyorum
MeTeCa snm0912- Salatalığı kesmeden hiç vermedim çünkü zaten ön kesici dişleri var, ezici dişleri yok ki. Yumuşak şeyleri verin, benimki üzüm yer, muzu da bazen ısırtarak yediririz, yumurtayı keser önüne koyarım, peyniri de.
Htc4504 snm0912- canım benim hiç korkma daha yeni yeni alışıyorlar benim bebeğimde öyleydi zaten en sağlıklısı gözünün önünde yemesi Allah korusun ama sonra düzelecek geçecek herkesin lafına bakma ver eline yesin demekle olmuyor 13 14 aylık olsun daha düzene girer için rahat olsun
sirinpatates snm0912- valla benim kızım uzun zamandır kendi yiyor daha kucuklugunden beri eline veriyorum dişleri yokken havuç veriyodum sonra dişleri çıkmaya başlayınca armut elma falan verdim kemirmeyi öğrensin diye yiyemiyordu zaten sonra alıştı kendi yemeye evet boğulma gibi oluyor ama ogurme refleksi yani ama onuda Bi süre sonra oksurerek cikarabiliyordu ağzından şuan 1 yaşında
MeTeCa MeTeCa 11 aylık ve eline bazen pirinç patlağı falan veririm, bazen ekmek. Ağzında hemen yumuşayacak şeyleri yani. Çünkü ısıracak dişi var ama çiğneyecek dişi yok.
snm0912- MeTeCa çok çok teşekkür ederim bilgileriniz için endişemi anlayın lütfen ister istemez korkuyorum tek başıma bi büyüğüm yok yanimda birine sorsam herseyi ver eline yesin diyolar
MeTeCa snm0912- Rica ederim ne demek. Benim bebeğim de 11 aylık, 1 yaşına girecek ama ben hem büyüklerime hem doktoruma sorarım ama büyüklerin her dediğini yapmam 😄 Ezici dişleri çıkmadıkça çok sert şeyleri vermeyin. Ben üzümü bile yeni yeni kendi haline bırakıp veriyorum. Ön dişleriyle ısırıp ikiye bölüp öyle yiyor. Onun dışında genelde yalnız bırakmam zaten. Evet kesiyorlar ama herşeyi ezemiyorlar ve ne kadar ısırması gerektiğini bile ayarlayamıyor bazen benimki. Bazen büyük ısırıyor, bazen hepsini ağzına sokuyor, öğürüyor. Hemen ya çıkarırım ya da yediği şeye göre su veririm. Her zaman yanında olmakta da fayda var 🌸