deryaortac 2,5 yas 3 yas zaten cocugun en zor donemleri kendi acisindan bireyselligini kanitlamaya girdigi inatlastigi bunlarin hepsi de cok dogal onun en zor doneminde en cok yaninda olan kisi siz birden yeni gelen kardesle 7/24 vakit gecirmek zorunda kaliyorsunuz bu durumda buyuk kardes ne yapsin dikkat cekmek sizin onunla ilgilenmenizi saglamak icin de surekli sorun yaratiyor cunku ancak o zaman donup ona bagirirken goz temasi kuruyorusnuz vs bu davranislarinin hepsi ama hepsi cok cok dogal size cok zor eminim ama yapmaniz gereken kardes icin buyugu hazirlamaniz. Ama once onu anladiginizi cokca dile getirmeniz gerekirse babasi bebisi uyutsun siz sadece buyukle oyun oynayin. Kriz anlarinda yanina gidip biliyorum suan benim yanimda olmak istiyorsun,oyun oynamak istiyorsun veya o an ne istiyorsa iste bana bi 5dk ver kardesini doyurup gelicem annecim bana yardim etmek ister misin bezini verebilir misin biberonunu getirebilir misin bana yardim edersen dana daha cok vakit ayirabilirim vs gibi onu anladiginizi belirten konusmalar yapin. Bolca ona sarilin bebis uyudukca evin isini birakin buyuk cocukla birebir goz goze oyun,sarki kaliteli vakit gecirmeyi deneyin. Inanin cok etkili olucaktir. Kardes ile ilgili cocuk kitaplari alip her gece okuyun empati gelistirsin. Ama dedigim gibi kriz anlarinda bagirmak yerine bebisi imkan varsa yaninizdaysa esinize birakip 5dk dahi buyukle ilgilenseniz anlatsaniz goz hizasina gelip sakince biraz sure isteyip yine yanina donuceginizi gosterseniz biraz biraz torpulenip hafiflicektir. Kolaylik diliyorumk