Belinays İlk çocuğumda yaşamadığım için ikincide hastalık süreci beni çok zorladı.Çünkü ilk çocuk okuldan arkadaşlarından ne yazık ki mikrop getiriyor.
Büyük olan için cold mix ve first defence kullanıyorum yakasına sıkıyorum koruyuculuk için doktorumuz önermişti.
Çocuklara antibiyotik niyetine günlük taze şekilde bıçakla ince ince doğranmış sarımsağı bal ve bikaç damla limonla karıştırıp vermeye çalışıyorum.Bebeklere bal verilmediğinden ufaklığa yoğurda katarak vermeye çalışıyorum.
Mutlaka enfektörle burun temizliği yapıyorum.
Hırıltı ve öksürük başladığında mustele göğüs balsamı ya da zeytinyağı sürüyorum.
Hakiki tıkanmamış işlem görmemiş koyun günü aldım ikili.Öksürük ve hırıltıda göğüs ve sırta koyuyorum sabaha kadar rahat uyuyorlar.(yün alerjik durumu yoksa)Hatta akgünlük sakızı var onu eski bir tavada eritip buharına günü tutuyorum ılık ılık göğüslerine koyuyorum.
Yine aynı şekilde hakiki yün atlet aldım.Onu giydiriyorum çünkü teri muhafaza ediyor göğüsü sıcacık kalıyor.Bu hastalığın en önemli sebebi ter ve terin vücutta soğuması.
Hava makinesi aldım.Ventoli serumla seyreltip hemen hava veriyorum çünkü balgamı yumuşatıyor ya kusarak ya da büyük tuvaletle atmasını sağlıyor.
Eve de buhar makinesi aldım nem dengesini kontrol ediyorum. İçine aromatik yağlar döküyorum. Mesela burun tıkanıklığı için okaliptüs nane vs mikrop durumunda lekeli biberiye falan
Yine de şikayet görsem bi doktora götürüp ciğerlerini dinletiyorum korkuyorum çünkü hastanede o bi hafta bizim için kötü geçti.