19052019 Selam anneler az önce sağlık ocağından ki hemşiremiz aradı kızım şu an 10 ay 15 günlük tekrar kızamık aşısı yapılacağını söyledi çünkü Suriyelilerden salgın varmış önlem amaçlı tekrar yapacakmış sağlık bakanlığı var mı tekrarlatan 🤷🏻♀️
Mrzz 19052019 beni de bugün aradılar kızım 9 aylık bir hafta sonra 10 aylık olacak sadece 9 aylık olanlara yapılacak diye biliyorum ama kafam çok karıştı bir yaşında yapılsa ne olur ki acaba. Komşumun kızı 10 aylık o da benden duyup sağlık ocağını aradı sizi kapsamıyor size 1 yaşında yapılacak demiş çok saçma
Gzd2010 19052019 kaçıncı ayda yapıldıkı tekrardann yapılması isteniyor benimde oglum 9 aylık bizi kimse aramadı oldumz asılarda varmı hatırlamıyorm aşı takvimimi bulamıyorum. Simdi internetten baktm kızamık aşısı 1 yaş yazıo sizler nasıl oldunuzki tekrarı isteniyor
19052019 Gzd2010 sanıyorum karma aşı yapılıyor ya onların içinde oluyormuş bugün hemşireye sorar yine bilgilendiririm sizi başka postta arkadaş yazmıştı artık 9. ayda da vurulması gerekiyor diye mutlaka aranırsınız ya da hemşirenize arayıp sorun artık 🤷🏻♀️
19052019 19052019 canım benim hemşire bana yanlış aktarmış karma aşılarının içinde de yokmuş 1 yaşında vuruluyormuş ama salgından dolayı 9 aylıklara da getirmişler yanlış bilgi vermeyeyim
Gzd2010 Symtkn nerede ikamet ediyorsunuz bugn kuzenimin kontrolu vardi 8.5 aylk bebegi saglkocagina goturmus 8.ayda gidememis sormus yok oyle birsey demisler kızamik aşısı 1 yasında hem oyle birsey olsaydı sağlık bakanlığından yazı gelirdi demis
Mrzz Symtkn niye şimdi yapıldığına dair bi açıklama yaptılar mı bizi de aradılar da çok kararsız kaldım niye öne çektiler 10 aylıklara niye yapılmıyor da sadece 9 aylıklara yapılıyor
Gzd2010 Symtkn Ben sağlıkbakanlını aradım 184 ü öyle bir açıklama olmadını ilettiler kızamık aşısı 1 yasında yapıldını ilettiler ve her hangi bir salgn ve degisiklik yok dediler
Mrzz 19052019 ama komşumun bebeği 10 aylık ona söyledim o da aramış hemşireyi sadece 9 aylıklara yapılacak sizinki 1 yaşında olacak demiş ona
Mrzz Gzd2010 yarın detaylıca bi daha soracaz neymiş neyin nesiymiş diye. Salgın varsa niye sadece 9 aylıklara yapılıyor diğerlerine salgın bulaşmıyormuymuş ki garip valla
19052019 Gzd2010 Mrzz vallahi inanın bilmiyorum ben Adana da oturuyorum adım başı Suriyeli burda onlardan geçen bir virüsmüş ve 1 yaşına kadar bebekleri korumak amaçlı yapıyorlarmış. Hatta hemşire öğretmenlerin vücudunda döküntü yaşadıklarını bu yüzden sağlık kuruluşlarına başvurduklarını söyledi