Mmervist ben aralikli oruç yapiyorum. Düşük karbonhidrat besleniyorum. Tatlı yememeye çalışıyorum. Yasak değil ama yemesem daha iyi. Haftada bir,on gunde bir falan yiyorum genelde. Ama kural koymadım. Ben bu şekilde yapıyorum ki sürdürülebilir olsun. Çünkü beslenme şeklimin böyle olmasini istiyorum hayatım boyunca. Günde iki kere yiyorum ara ogun yapmiyorum. Bence insan günde 5 kere yiyerek sağlıklı olamaz. Vücudun dinlenmesi lazım açlık tum hucrelerimiz için gerekli ve sağlıklı. Bununla ilgili çok güzel videolar var izleyebilirsiniz.
Genel olarak abur cubur almayın sokmayın eve. Kek tatlı börek de yapmayın evdekilere. Zaten sağlıksız şeyler hepsi. Kimsenin yemesine gerek yok. Pirinç makarna vs evdekilere yapıyorum ama ben kendim yemiyorum mesela veya çok canım isterse iki kaşık (gerçekten iki kaşık) yiyip tadına bakıyorum
Gündüz saat 1-2 arası ilk öğümu yapıyorum. Bazen kahvaltı tarzında bazen öğle yemegiyle başlıyorum. Yemekleri genelde sebze ve protein şeklinde yaparım. Kahvaltı yapıyorsam da üç yumurta peynir zeytin domates ve ceviz yerim. Ekmeksiz.
İkinci ogunumu de ya yaptığım yemeği yiyorum ekmeksiz ya da salata peynir tarzı atıştırmalık gibi yiyorum bu kadar 😊 bu da kullandığım uygulama şu an 17 saatir orucluyum ama aç olmadığım için henüz yemiyorum, acikinca yicem ilk ogumu