ezgicomert şimdi şöyle başlayın,
Mesela 10 gün önceden anlatın ona takvim hazırlayıp,
“ annecim bak buraya geldiğimizde artık bezimizi çıkartıcaz, çişimizi ve kakamızı tuvalete yapıcaz. Bazen minik kazalar olabilir her çocuk bunu öğrenirken zorlanabilir. Ama merak etme ben senin hep yanındayım eğer kaza olursa litfen gel bana söyle 😌 Ben sana yine bu takvimden ara ara göstericem ne kadar kaldığını”
Benzeri bir açıklama yapın. Eğer hayır ben istemiyorum gibi tepkiler alırsanız “Kaç güne ihtiyacın var sence? 15-20 gün” gibi sorabilirsiniz. Kontrol onda olmalı aksi halde hüsranla sonuçlanabilir. Sonra günler bittiğinde gece bezini bağlarlen hatırlatın, “yarın bezimizi artık çıkartıyoru ve tuvalete gitmeye başlıyoruz. Tuvaletini her klozete yaptığında ben sana bir sticker hediye edicem (Her çiş/kaka için 1 sticker) onltı istediğin yerde biriktirebilirsin hatta banyoda duvara bile yapıştırabiliriz”
Sabah oldu;
“Bugün ben sana arada tuvalete gitmemiz gerektiğini hatırlıcam ama ben unutursam sen bana muhakkak söyle tamam mı?” Günlük rutine devam edin ama peşinde de gezip 30 dk da bir sormayın.
Zamanla düzene girecektir. 2-3 hafta arası sürebilir eğitim sabırlı olun. Ceza vermeyin kızmayın ve bağırmayın. Kazalar olur çok normal 😌