Mathilda Sevgili anneler, şu sorularıma cevap arıyorum: Mamayı bebek ağlayınca mı yoksa saatli mi veriyorsunuz? Kaç saatte kaç cc veriyorsunuz? Suyun içine mamayı koyunca cc artıyor, hangisini baz alıyorsunuz? Her zaman kolay içiyor mu? Yatarak mı emme pozisyonunda mı? Meme de alıyorsa meme ile arasında ne kadar süre oluyor? Gece beslenmesi nasıl? Benim bebeğime mama içirmek çok zor. Ne mücadeleler veriyoruz içirmek için. Bazen 1 saat mücadele sonucu mamayı bitiyoruz, bazen mücadeleyi hepten kaybediyorum ve içemiyoruz. Nerde yanlış yaptığımı bulmak için açtım bu postu. Fikir ve tecrübelerinize ihtiyacım var 🙏🙏
ikizlerinannesi Mathilda 2 saatte bir 60 cc yiyolar canım bazen 2 saat kısa geliyo acikmamis oluyo 3 saatte verdigim oluyo ama o arayi anne sütüyle kapatiyorum tabi suyunu baz alarak koyuyorum mamayi 30 cc icin 1 ölcek 60 cc icin 2 ölcek tarzinda kullaniyoruz mamayı kucagamda emme pozisyonunda yediriyorum geceleri bazen 2 saatte bir bazen 3 saatte bir yiyo o arayi yine anne sütuyle takviye ediyorum anne sütü hafif oldugundan acıkmasada iciyolar kesinlikle mamayi verdikten sonra veya anne sutu aldiktan sonra mamayla anne sutu arasinda en az yarim saat olmasi gerek yoksa kusar bidaha yediremezsin istemez 🤗 bi kac defa acıkmasini bekle kuzum sonradan sonraya düzeni oturt 2 saatte bir ver alışinca kendileri iki saatte bir yemek istiyo zaten ❤
Medinetass Mathilda benim bebeğim nerdeyse 4 aylık 20. Gününden beri hem mama hemde anne sütü veriyorum hiç dibinde mama bıraktığı olmuyor ağladığı zaman yani gözlemliyorum aç olabilir dediğim zaman veriyorum mamayı 4 kez mama veriyorsam 4 kez de emziryorum küçük Bebişler anne sütünü sadece acıktığı için değil ilgi istediği zaman susadığı zaman ve genel olarak acıktığı zaman ararmış o yüzden her fırsatta vermeye çalışıyorum uzun oldu ama bide mama verirken diyelim 2 ölçek mi yapıyorum biberonda 2.ölçeği 2 veya 3 çizgi fazla su koyuyorum sindirimi kolay olsun diye 👍🏻 Gece de sadece anne sütü veriyorum yetiyor gece hiç mızmızlanmaz açlıktan ağlamaz emerken uyur yanı 😘 yardımcı olabilmişimdir inşallah
Su-1 Bebeğim 2 aylik mama veriyorum uyuyorsa 4 saatte bir uyanıksa eğer acıktığını hissetmiyorsam sakinse 3 saatte bir ama uyanık olduğunda acıkınca ortalığı birbirine kattığı zamanda 2 saatte birde verdiğim oluyor bebeğim kolik dr umuz gün icin de 450 cc ile 600 cc ara si mama verebilirsin demişti acıkınca saatini bekleme istedikçe ver dedi öyle yapıyorum sakınliyor mama yaparkende ilk önce mamayı koyup sonra cc ye gore şu ekliyorum ben yanlismi yapıyorum acaba?
ikizlerinannesi Su-1 kuzum yanlış yapiyosun mama katı olur o sekilde cocugu kabiz yaparsin once su ardindan mama suyu baz al mamayi hazirlarken bnm cocuklarim yeni dogan yogun bakiminda kaldi ordaki hemsireler mamayi böyle hazirlamam gerektigini anlatmisti kesinlikle önce mamayi koyma önce su ardindan mama güzelce calkala ve mamanin tamamen gazının cikmasini sagla sonra beslemeye gec
Mathilda Su-1 ben ilk zamanlar kabız olmasın diye suyu biraz fazla bile koyuyordum. Bütün gün uğraşırsam anca o zaman 400 cc içebiliyor. Ama bu zamanlarda 750 cc içmesi lazım.
Mathilda ikizlerinannesi teşekkür ederim ☺️ Benim bebek acıktığını belli etmiyor ya da ben anlamıyorum 🤷🏻♀️ Mamayı dediğiniz gibi yapıyorum. Anne sütü tahminen ne kadar alıyor o zaman? Benim sütüm çok az. Ve red de başladı. Acıkmıyor ve beslenmeye kapalı bir bebek. Kakası ve çişi normal. Neşesi de yerinde olabiliyor yemediğinde de.
MerveAkbs Önce suyu koy örneğin 120 cc veriyorsan o kadar suyu koy sonra mamayı koy Önce emzir sonra mama ver Acıktığını anlıyorum o zaman veriyorum ben mamasını
Mathilda MerveAkbs kaç aylık bebeğiniz? Acıktığını nasıl anlıyorsunuz, Ya benim bebeğim anlatamıyor ya da ben anlayamıyorum
Ozlemaydin ikizlerinannesi cnm ya bisey diyecm bnde ogluma iki gundurama verdim. Kqbiz olmus 150 cc veriyorum 5 kasik 33 gunluk sade mama veriyorum 30 cc ye ne kadar ne ypcgim bilgi. verebilirmisin
ikizlerinannesi Mathilda benim sütümde az canım ikiz oldugu icin ikisine yetmiyo her biri aralarda 30 ml yada 60 ml yiyo ne kadr süt cikarsa göğsümun ucu yok memeyi tutamiyolar suan sağip veriyorum mecbur sende öyle yap meme reddi önüne gecilebilen bisey kuzum eğer ağlamasina dayanabilirsen biraz bekle baya aciksin ozaman mecbur alacaktır 4 5 sefer dene baktin olmuyo zorlama tamamende aç kalmasin önceligin anne sütü olsun kuzum
MerveAkbs Mathilda 3 ay 22 günlük hafif acıktığı zaman elini emmeye başlıyor yada kafasını yana çeviriyor çok aç olduğu zaman ağlıyor Gündüzleri belli bi saat diliminde vermiyorum ne zaman isterse o zaman max 3 saat oluyor bu aralık Geceleri de 6 saat oluyor
ikizlerinannesi Ozlemaydin cok fazla yediriyosun canım mamayı sakıncalı daha 33 gunluk onun migdesinden nolir azalt biraz beslenme saati araliklarini azalt 2 saatte bir 150 ml veriyosan 2 saatte bir 100 ml ver her 30 ml icin 1 ölcek kullan bide mama yaramiyo olabilir katı geliyodur belki biraz sıvı yap dene bide 60 ml icin 1 bucuk ölcek kullanarak dene belki mama ağardır