cihangirm senin gibi önceden çok aklıma takardim hava karardıktan sonra duş alamazdim ve kesinlikle çok tuvaletim gelse dahi gece tuvalete gidemezdim.karanliktan son tirsarim.ama sonradan baktım piskolojim bozuluyor asla kafama takmadım düşünmemeye başladım.dua etmeme rağmen korkularım geçmiyor ama dua etmekten başka şansımız yok bol bol dua edeceğiz.suan da karanlıktan korkarım ama çok itelemem bu durumu neyden korkarsam başıma geleceğini biliyorum düşünüp delirmek istemem o yüzden.kafaniza takmayın dua edin aklınızdan hiç geçirmeyin öyle şeyleri unutmayın siz onların adını içinizde sürekli hissettikce size daha çok gelirler aklınızı yitirirsiniz kusura bakmayın ama doğrular bunlar.dusunmeyin hiç yapın kahve çay açın komedi film izleyin tuvaletemi gideceksiniz içinizden başka şeyler konuşun tuvaletten çıkana kadar.ben öyle yaptım tuvalete girerken aklıma nedense çok geliyor ama hepsi benim elimde hemen kontrolü elime alıyorum içimden çıkana kadar kendi kendime konuşuyorum bebek şimdi uyanınca şunu yaparım yarın temizlik yapayım gibi hep kendi kendime sürekli konuşurum çıkana kadar.dusundukce daha çok korkarsiniz.ben tam olarak yenmiş değilim çocukluğumdan gelen travmaya bağlı olarak ama dua etmekten başka çare yok