Arkadaşlar bizi çok güzel anlıyor her dediğimizi yapıyor bize hep işaret ederek bişeyler soruyor bişeyler gösteriyor hatta bizi kandırıyor şakalar yapıyor göz teması süper seslenince genelde bakar meşgul değilse, ama yok konuşmuyor. Kafayı yicem, babasıyla sabah telefonda konuşuyormuş gibi yapıyor telefonu kulağına koyuyor alo der gibi ao diyor sonra hep aaa uuu ııı gibi sesler çıkararak konuşuyormuş gibi yapıyor… babaya dönüp baba der babasını babaaaa diye çağırır bakıcısına abla der fotoğrafını görünce aba diye gösterir bazen bana ağlarken bişey isterken anne der ana bana da çoğunlukla aba diye sesleniyor, mama der, baba nereye gitti dediğimizde iş der, dede der, dayıya diya der, Allah der, hadi, bitti, çiş der. Başka şeylerde söylemiş olabilir ama anlaşılmıyor yani anladıklarımız sadece bunlar. Bizimle sohbet ederken aaa uuu ııı şeklinde konuşuyor. Ama her şeyin anlamını biliyor her şeyi o kdr iyi anlıyor ki maşallah algısı çok iyi. Eskiden hayvan seslerini çıkarmaya merakı vardı şimdi hayvan taklidi yapıyorum yapmıyor ses olarak. Ama sorsam gösterir. Yani o kdr korkııorum ki işaretle anlaşmaya alışıp hiç konuşmayı tercih etmeyecekmiş gibi geliyor. Mesela çağır ablayı oğlum deyince gel gel işareti yapıyor, gel oğlum de diyoruz gel işaret yapıyor. Kendince kelime uydursa yine iyi bişey dicem ama işaretle çağırıyor gel geli. Abi ya da abla görünce herkesi işaret ederek abla diyor. Bilmiyorum anlatabildim mi kendimi acaba. Çocuğu yeğeni komşu çocuğu yakını böyle olanlar mutlaka açılır mı ? O kdr kitap aldım küçükken daha çok ilgilenirdi şimdi pek ilgilenmiyor kudurmak zıplamak koşmak bişeyler dağıtmak araba sürmek daha çok hoşuna gidiyor bişeyler öğretmemi istemiyor. Ama dediğim gibi algısı açık çok açık bi çocuk. Siz ve konuşur mu yoksa işaretle anlatmaya alışıp hep böyle mi kalacak 🥺